Общинският стадион в мароканския град Ел Каср ел Кабир вече

...
Общинският стадион в мароканския град Ел Каср ел Кабир вече
Коментари Харесай

В Мароко кръстиха стадион на името на Ашраф Хакими

Общинският стадион в мароканския град Ел Каср ел Кабир към този момент носи името на 24-годишния футболист на националния тим и на френския клуб Пари Сен Жермен Ашраф Хакими, разгласи персонално играчът в профила си във Facebook.

Хакими персонално участва на церемонията, проведена в негова чест от градските управляващи. Хиляди локални поданици посрещнаха любимеца си с обичайни песни и танци.

Футболистът, както отбелязва локалната преса, беше в основата на изключителния триумф на националния тим на Мароко, който доближи до полуфиналите и зае четвърто място на Световното състезание в Катар. Подобно достижение в историята на Мондиали нямаше до момента нито един африкански или арабски тим.

" За мен е чест да има футболен стадион, който носи моето име. Благодаря на управляващите и на жителите на града за поддръжката и за любовта към мен. За мен е огромна чест да се върна в този град, който заема особено място в сърцето ми, и да бъда измежду вас, моето семейство и моите близки. Благодаря ви от сърце ", написа Хакими в обществените мрежи.

Ел Каср ел Кабир е родният град на майката на футболиста.

" Много съм благополучен да бъда в града на майка ми. Като дете прекарвах невероятни моменти тук ", сподели Хакими, представен от уеб страницата 360​​.

На 20 декември в двореца в Рабат крал Мохамед VI награди Хакими, както и всички останали играчи от националния тим на Мароко, с Ордена на трона трети клас (офицерска степен) за сполучливото показване на Световното състезание.

В кариерата си Хакими е играл за Реал (Мадрид) в Испания, Борусия (Дортмунд) в Германия, Интер Милано в Италия и мина в Пари Сен Жермен през юли 2021 година.

Той е победител в Шампионската лига (2018), Световното клубно състезание (2017), притежател на Суперкупата на УЕФА (2017), Суперкупата на Испания (2017), Германия (2019) и Франция (2022), първенец на Италия (2021) и Франция (2022).
 Националният тим на Мароко бойкотира шампионата за купата на африканските народи през януари?
Националният тим на Мароко бойкотира шампионата за купата на африканските народи през януари?

Заради политически спор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР