Общинският съветник от ПГ Патриоти за София в СОС Димитър

...
Общинският съветник от ПГ Патриоти за София в СОС Димитър
Коментари Харесай

Поредна драма около къщата на Райна Княгиня в София

Общинският консултант от ПГ " Патриоти за София " в СОС Димитър Антов осведоми за самонастанили се " новодомци " в къщата, в която е живяла Райна Княгиня, научи  Sofia24.bg

" Вчера сигнализирахме кмета на регион " Сердика " за самонастанили се " новодомци " в къщата, в която е живяла Райна Княгиня. Къщата се намира в столичния квартал " Банишора " (ул. " Софроний Врачански " 119). Дълги години общината и министерството на културата си прехвърляха топката, кой би трябвало да я стопанисва и къщата е в окаяно положение ", написа Антов във Facebook. 

" През 2021 година след дългогодишна битка, в която участваме през цялото време, се стигна до разпределяне на средства за ремонт, само че в този момент няма кой да го извърши, дали поради незадоволително средства или поради спортния парцел под къщата, всеки самичък може да реши. В случая става дума за превръщането на приземния етаж в спалня на незнайни лица. 

Преди време цялата къща бе отдавана от общината чартърен на цигански фамилии, само че след люта битка тази процедура спря. Надяваме се и в този момент да бъдат взети бързи и съответни ограничения от община и органите на реда преди следващата постройка част от историческото минало на София да се трансформира в хотел за емигранти или да изгори от " неволни " клошарски искри! ", споделя още общинският консултант в СОС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР