Общинският съветник от местния парламент на Бургас Даниела Божинова настоява

...
Общинският съветник от местния парламент на Бургас Даниела Божинова настоява
Коментари Харесай

Идея: Да бъде интегриран градският транспорт на Бургас в Google Maps

Общинският консултант от локалния парламент на Бургас Даниела Божинова упорства за консолидираното на градския превоз на Бургас в  Google Maps, откри информация на Burgas24.bg . Според нея неналичието на сходна услуга понижава привлекателността на публичния превоз на Бургас.

" " Интегриран градски превоз " е един от най-мащабните планове на Вашето ръководство. Модернизирането на превоза върви с добра осведомителна услуга за градската подвижност. В момента тази услуга се осъществя посредством " Система за информиране на пасажерите в действително време " и с създадено мобилно приложение Transport Burgas.

За страдание обаче публичният превоз в Бургас не е интегриран в Гугъл Maps, чиято осведомителна услуга е с потвърдено най-хубави функционалности, най-широко налична и публикувана по света. Чрез нея потребителят би могъл да се осведоми за написания, направления, да възнамерява пътуването си в действително време.

Невъзможността да се употребява картовата услуга Гугъл Maps понижава привлекателността на публичния превоз в Бургас - той не може да бъде предпочетен пред персоналния автомобил или таксито от жители, които не пътуват постоянно, както и от гостите на града.

Последното пречи на реализирането и на екологичната цел за по-чист въздух,  която е декларирана като основна цел на най-новите съществени вложения в градската подвижност в Бургас. Пречи и на осъществяването на политиките за поощряване на туризма на наша територия ", написа Божинова.

Тя пита локалната администрация дали са подхванати дейности и дали се възнамеряват такива  за консолидиране на данните на градския превоз в Бургас в Гугъл Maps и в каква степен - единствено статични написания или с опция за информиране в действително време. Също по този начин дали е изследван опитът на София и Пловдив, за които към този момент е налична картовата услуга на " Google ", както и дали са правени изследвания за разноските и метода при нужната промяна на данните за градската подвижност и по-нататъшната поддръжка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР