Общинският съветник от групата на Местна коалиция БСП за България

...
Общинският съветник от групата на Местна коалиция БСП за България
Коментари Харесай

Николай Велчев от БСП пита кмета Терзиев за дълговете на Топлофикация - София

Общинският консултант от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " Николай Велчев внесе запитване до кмета Васил Терзиев за задълженията на " Топлофикация - София " при започване на отоплителния сезон.

" Столичани имат право да знаят каква е готовността на общинското сдружение да подсигурява качествена услуга на обществено търпима цена ", съобщи социалистът.

В питането си той отбелязва, че положението на " Топлофикация - София " ЕАД и неговото възстановяване постоянно е било следено с изключително внимание от общинските съветници от Българска социалистическа партия, защото това сдружение е стратегическо за българската енергийна система. " Топлофикация - София " ЕАД е най-голямото общинско дружество в столицата, също така е и най-голямото топлофикационно сдружение в страната. То обслужва към 70% от всичките консуматори на централизираното топлоснабдяване ", разясни Николай Велчев.

Неговият въпрос към кмета Васил Терзиев е дали възнамерява среща с управлението на " Топлофикация - София " ЕАД и по кое време би могло да се състои тя. " То би трябвало да ни каже какви са отговорностите на сдружението и какъв брой са несъбраните вземания към края на 2023 година, сподели още Велчев. - Целта на тази среща е да се срещнем с настоящото и дълговото положение на сдружението, както и с техническото и кадрово положение на почналия към този момент нов отоплителен сезон. Централизираното топлоснабдяване е най-ефективният метод за доставяне с отопление и топла вода в урбанизирани територии. Неговият забележителен капацитет за икономисване на първична сила, екологичните му преимущества, високият комфорт и сигурност на предоставяните услуги способстват за възстановяване качеството на жилищната среда в София ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР