Общинският съветник от ГЕРБ Марица Гърдева връчи специална награда на

...
Общинският съветник от ГЕРБ Марица Гърдева връчи специална награда на
Коментари Харесай

Общинският съветник Марица Гърдева награди участници във фестивала Тополи пее и се смее

 Общинският консултант от ГЕРБ Марица Гърдева връчи специфична премия на изпълнителите от с. Алваново, община Търговище, които бяха отличени на провелото се осмо издание на фестивала " Тополи пее и се смее ". Те получиха картина с комичен акцент, нарисувана особено за събитието от варненската художничка и журналистка Ели Маринова.

Статуетката на кмета на с. Тополи Демир Георгиев отиде при артистите от община Мездра.

Председателят на комисията по туризъм към Общинския съвет Марица Гърдева, която оглавява групата на ГЕРБ в локалния парламент, поздрави участниците в събора, като им пожела да не престават все по този начин сърцато да пазят традициите и да въодушевяват със своя мощен дух и с позитивното си въодушевление.

Кметът на селото – хазаин Демир Георгиев благодари за поддръжката на община Варна, с чието подпомагане фестивалът се трансформира в традиция и към този момент се радва и на интернационално присъединяване.

Събитието, което се провежда от кметството и Народно читалище " Св. Св. Кирил и Методий - 1927 ", се реализира с финансовата поддръжка на общинския фонд " Култура ". От 2013 година фестивалът е народен, а в тазгодишното му издание се включиха 52 певчески групи, 68 самостоятелни реализатори на песни, 11 актьори на вербален фолклор и 9 танцови обединения. В двата фестивални дни, изпълнени с доста песни и смях, дружно с българските представители премериха сили и посетители от Украйна и Полша.

Осмото издание на " Тополи пее и се смее " се трансформира в същински празник във варненското село, което през май означи 140-годишнината от основаването си и 50 години от преселването на жителите от селата Аспарухово, Дебелец и Голямо Далчево.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР