Общинският съветник от ДПС в Плевен Методи Петков се обзаведе

...
Общинският съветник от ДПС в Плевен Методи Петков се обзаведе
Коментари Харесай

Първо във Фрог: 4 г. затвор за общински съветник от ДПС в Плевен, карал човек да яде жива риба

Общинският консултант от Движение за права и свободи в Плевен Методи Петков се подреди с ефикасна присъда от 4 години затвор за това, че е пребил човек и се е гаврил с него, като го е принудил да яде жива риба. Това постанови през вчерашния ден окръжния съд в града. Присъдата към този момент е обжалвана на по-горна инстанция освен от страна на Петков, само че и от прокуратурата.
Логично Петков е изискал да бъде изцяло оневинен, тъй като по думите му „ е невинен”. Държавното обвиняване упорстват наказването да бъде по-тежко- сред 7 и 10 години. Фрог първи ви осведоми за тежкия случай с общинския консултант от Движение за права и свободи, който се разигра край плевенския язовир Каменец през юли 2016 година Тогава той и още няколко негови приятели решили да се саморазправят с Даниел Дереков за това, че отишъл да лови риба. Нападателите го пребили, нанасяйки му междинна телесна щета. За уловената риба му взели 200 лв., след което с цел да се изгаврят с него, го принудили да я изяде пред тях.

След като огласихме случая, за Петков гневно се застъпи тогавашният народен представител от Движение за права и свободи Митхат Метин. Пред Фрог той сподели: „ Ще поносим такива като Методи Петков, до момента в който съдът не каже”. Обвини ни, че представяме единствено страната на пострадалия.

Без да се опасява потърпевшият Даниел Дереков призна: „ И в лагерите на гибелта не са ги били по този начин. Това е изродщина, изверщина. Това са хора, които си мислят, че живеят над закона”. По време следствието и правосъдното разследване Методи Петков неведнъж изиска от съда да излезе на независимост, само че желанието му не бе почетено. Името на Петков се свързва със схеми за пазаруване на гласове. Казват, че преди да го арестуват, избори не можели да минат без него, тъй като държал гласовете на ромите в района. По тази причина бил ухажван от представители на разнообразни политически сили.

Заедно с Методи Петков на топло бяха натикани още няколко от неговите хора. Петима от тях се признаха за отговорни и подписаха съглашения с прокуратурата. Един беше оневинен. Държавното обвиняване е обжалвало и това решение на съда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР