Общинският съветник от Да, България в София Симеон Ставрев публикува

...
Коментари Харесай

ЦГМ в София налага глоби с абсурдни текстове, има съмнения и при обществените поръчки

Общинският консултант от Да, България в София Симеон Ставрев разгласява в обществената мрежа Фейсбук скандална фотография на санкция, наложена с фиш със следното наличие:

„ … не ви разбрах душица но в случай че искаш от тука мини имам в нарушаване и отиваш нататък към този момент пробвай се тука виждам че мина един с МПС… “.

Ставрев разяснява, че за него това по-скоро наподобява на чат сред чиновник на общинското сдружение и някой различен човек и той допуска, че е допустимо въпросният чиновник да се е объркал дали написа в чата си или в системата за налагане на санкции. 

„ Не разбирам по какъв начин освен това състояние водачът би си платил задължението. Разбира се, това е неуместно и демонстрира единствено дребна парченце от проблемите в ЦГМ, които сегашният съвет на шефовете и изпълнителен шеф не могат да решат “ , безапелационен е Симеон Ставрев. 

Симеон Ставрев. Снимка: Фейсбук

Той разкри също по този начин, че Центърът за градска подвижност в София е договорил двойно по-скъпа поддръжка на таблата по спирките на градския превоз в столицата. 

Първоначално е била оповестена социална поръчка за 480 000 лв. . Заради липса на предложения е била пусната нова социална поръчка, само че нейната стойност към този момент е била 1 милион лв.

„ В последните две години в търговете за тази активност се явява единствено един претендент. Как управлението на общинското сдружение пази публичния интерес, откакто прави заданията на публичните поръчки по този начин, че за тях на практика няма конкуренция? “ , написа още Симеон Ставрев. 

От своя страна общинският консултант Христо Копаранов разяснява във връзка изнесените обстоятелства за активността на Центъра за градска подвижност:

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР