Общинският съветник от „Да, България“/ДБ и бивш председател на Софийския

...
Общинският съветник от „Да, България“/ДБ и бивш председател на Софийския
Коментари Харесай

Общински съветник от ДБ поиска оставката на Христо Иванов

Общинският консултант от „ Да, България “/ДБ и някогашен ръководител на Софийския областен съд Методи Лалов изиска оставки в управлението на политическата мощ с претекста, че решенията не се вземат демократично.

Това провокира и ответна реакция, като Христо Иванов и Ивайло Мирчев приканиха акцията да не бъде проваляна „ от вътрешната страна “ и да няма „ дърляне за власт “.

Какво споделя Лалов

Методи Лалов, който при започване на септември напусна поста ръководител на групата на „ Демократична България “ в Столичния общински съвет още през вчерашния ден вечерта излезе със лист от проблеми, които вижда в дясното обединяване.

Сред тях е неналичието на вътрешни електронни избори, лансиране на лица от младежките организации и представители на малцинствата при реденето на листите, а също и неспазване на правилото „ Един човек – една листа “: „ Или до момента в който се възмущаваме обществено, че Пеевски и други са водачи на листи, само че по-късно не стават депутати, си подсигуряваме инструмент да модифицираме волята на гласоподавателите? “.

„ Заявих преди време, че няма да позволи " Да, България " да се трансформира в комерсиално сдружение. Не съм се отказал от тази си битка. А зная, че има и доста други като мен “, написа във „ Facebook “ Лалов.



Днес той продължи офанзивата против управлението на ДаБГ. По думите му „ недемократичното управление на партията демотивира и отблъсква от ден на ден хора и притегля от ден на ден други с клиентелистко мислене и цели “.

„ С оглед протичащото се от години в " Да, България " и в обединението " Демократична България " мисля, че след изборите Христо Иванов следва да си подаде оставката като ръководител на партията. Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на " Да, България ", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева “, акцентира Методи Лалов, като се заканва, че ще приказва повече по въпроса след вота на 14 ноември.

Какво му дадоха отговор

Днес ще се обърна към Националната контролна комисия на Да, България с искане да бъда тестван аз и моята активност на поста ръководител на партията за всички обвинявания, които се насочат по мой адрес, съобщи Христо Иванов в онлайн обява.

НКК на партията ще показа отчет на Националната конференция, която би трябвало да се организира до края на годината, излиза наяве от поста.



„ Надявам се, че е ненужно да наблягам значимостта на тази акция и на това всички да опитаме да не я проваляме от вътрешната страна “, написа още Христо Иванов.

По-конкретен в думите си е различен упоменат от Лалов – Ивайло Мирчев. „ Помните ли оня анекдот за българския котел в пъкъла, където надзирател нямало, тъй като врящите не оставяли никой да изплува нагоре? Явно е по същински случай. В България културата на екипна работа има още доста жаби да изяде, до момента в който почнат хората да се поддържат в името на обща цел, вместо да се дърлят за власт в името на не знам и аз какво “, написа той.



И добавя, че политиката „ притегля доста претенденти за славата и прекомерно малко претенденти да свършат работата “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР