Общинският съветник от БСП в Ловеч Страцимир Петков напусна местния

...
Общинският съветник от БСП в Ловеч Страцимир Петков напусна местния
Коментари Харесай

Общински съветник от БСП напуска партията и местния парламент в Ловеч

Общинският консултант от Българска социалистическа партия в Ловеч Страцимир Петков напусна локалния парламент и социалистическата партия, оповестява БНР. Причината е несъгласието му с ръководството на столетницата. Петков беше ръководител на комисията по обучение в Общинския съвет в Ловеч, в който е трети мандат, а също беше един от най-активните социалисти в града.
 
Петков е член на Българска социалистическа партия от 20 години, само че през днешния ден той напусна както локалния парламент, по този начин и партията. " Още от конгреса виждах, че пътищата ни се разделят, тъй като аз на самия конгрес на 11 февруари гласувах за смяна в ръководството. Управление, което дърпа партията надолу. Вижда се по какъв начин са нещата. Трябва да има някаква смяна, с цел да има развиване в тази партия. Хората, мислещи като мен, не биват приобщавани, а биват оставени да си тръгнат. Кадровата политика на партията на национално и локално равнище - старите фрагменти стоят. Трябва да има промени, даже и в устава, промени за мандатност - да няма безконечни общински съветници, безконечни народни представители и безконечни кметове ", уточни той.
 
По негови думи Българска социалистическа партия не припознава работещите хора и дребния бизнес.  Петков посочи, че към този момент не има намерение да взе участие в нови политически планове, макар че се спрягаше за един от претендентите за кмет на Ловеч на локалните избори през есента.
 
Припомняме, през последните месеци Българска социалистическа партия се раздели с много свои фрагменти. На конгреса на столетницата през февруари бяха изключени 13 членове на Националния съвет, част от които скандираха " оставка " за водача си Корнелия Нинова - Светлана Шаренкова, Петър Витанов, Петя Михалевска, Ленко Петканин, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Мартин Жлябинков, Ана Пиринска, Николай Бриевски, Атанас Атанасов, Ралица Андреева, Ваня Добрева, Костадин Паскалев.
 
Освен тях Българска социалистическа партия удостовери и изключването на Кирил Добрев от Националния съвет. Ден по-късно Ангел Найденов - едно от знаковите лица на Българска социалистическа партия, разгласи, че напуща партията след 43 години участие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР