Общинският съветник Добромир Драев си изпусна нервите по време на

...
Общинският съветник Добромир Драев си изпусна нервите по време на
Коментари Харесай

Общински съветници се сбиха в Шумен

Общинският консултант Добромир Драев си изпусна нервите по време на съвещание на Общинския съвет в Шумен през днешния ден. Нападение и крясъци опорочиха общинската сесия, която тече в зала " Проф. Венета Вичева ".

След като Драев се качи на сцената и викам против общинския кмет Любомир Христов, слезе долу в залата и се насочи към някогашния кмет и сегашен консултант Красимир Костов. След още крясъци последва и физическа офанзива против Костов, който беше съборен на седалката. Агресията бе провокирана от изказванието на някогашния кмет, че през годините скаутският клуб " Мадарски конник " е бил финансиран и уточни сумите, които са давани от общинския бюджет. Драев бе удържан от общински чиновници и съветници.

Преди саморазправата обаче кметът на Шумен Любомир Христов изясни, че Общината няма желание да унищожи скаутския клуб, както се изрази Добромир Драев. Христов посочи, че те желаят да оказват помощ, а не да закриват.

В полемиката се включи и общинската съветничка Даниела Русева, която сподели, че в случай че се вземе решение за финансиране на скаутския клуб, който е неправителствена организация, със същата сума би трябвало да се финансират и останалите НПО-та в Общината.

Драев желае 15 000 лв. за издръжката на скаутския клуб, който бил в тежко положение поради пандемията.



След прочувствената полемика, при която се стигна до крясъци, пердах и обиди, съвещанието бе спряно за 10 минути.

Добромир Драев извика полиция, като отговор на отправените изказвания от съветника Костов за корист с опиати.

Председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова ги помоли да изоставен залата. Те не го направиха и прекъснаха съвещанието за 10 минути.

Скаутският клуб не получи за следващ път поддръжка от общинския бюджет, откакто се получи паритет в гласовете и действително не бе взето решение.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР