Общинският съветник Борис Бонев внесе в Столичния общински съвет доклад

...
Общинският съветник Борис Бонев внесе в Столичния общински съвет доклад
Коментари Харесай

Борис Бонев предлага подобрения на градския транспорт в южните квартали на София


Общинският консултант Борис Бонев внесе в Столичния общински съвет отчет за превръщане то на рейсове те 64, 67 и 98 от край градски в градски линии.

„ Гъстонаселените южни квартали на София разчитат единствено на тези линии, а техният край градски ят статус от доста време не дава отговор на потребността от бърз и комфортен градски превоз на квартали като Витоша, Кръстова вада, Симеоново и Драгалевци. През годините къщите в тези квартали се трансфораха в големи блокове, а популацията набъбна в пъти. Живущите там имат потребност от по-редовен градски превоз и по тази причина внесох отчет в Столичния общински съвет, с който осезаемо да подобрим градски я превоз в тази гъсто обитаема част на София “ – изяснява Борис Бонев.

Като претекст за смяната се акцентира бурното застрояване на южните софийски квартали през последните години, като наклонността за уплътняване продължава. От Спаси София споделят, че сегашният транспортен потенциал е от времето на соца, когато тези квартали са били единствено с къщи и от дълго време не дава отговор на мощно урбанизирания им статут. Неадекватния градски превоз принуждава жителите им да са подвластни от персоналните си коли, а това води до редица негативи: непрекъснати тапи и неудобства, както и шумово и въздушно замърсяване.

„ Получаваме десетки сигнали, че край градски я статут на линитие е спънка за възстановяване на обслужването на тези линии, и от ЦГМ отхвърлят да създадат нужните усъвършенствания. Проблем за хората са огромните шпации на придвижване, неприятната съгласуваност с метрото и обстоятелството, че последните курсове са към 22:30 часа. Тези линии обслужват гъсто застроени квартали и по тази причина превръщане то им в градски е освен разумно, само че и ще разреши да се създадат нужните усъвършенствания. “ – безапелационен е Борис Бонев. Той прибавя, че с изключение на възстановяване на безалтернативните връзки на южните квартали с метрото и останалите елементи на София, това ще помогне и за дълготрайното понижаване на шумовото и въздушното замърсяване.

Според градски те деятели, значителен принос за трафик а по двата съществени булеварда в южна София – бул. „ Черни връх “ и бул. „ Симеоновско шосе “, има дребният транспортен потенциал на градски я превоз. Двата разчитат главно на линиите 64, 67 и 98, като и трите са главен довеждащ до метрото превоз. Наличието на двете метростанции „ Г. М. Димитров “ и „ Витоша ”, както и множеството линии на наземния превоз коло тях, са задоволителна причина за фрапантно увеличение на пътникопотока по трите линии при възстановяване на обслужването посредством прибавяне на още коли и намаляването на интервалите на придвижване. “ – споделя Борис Бонев.

В отчета се акцентират и данни на ЦГМ, съгласно които, линиите 64, 67 и 98 имат същото или по-голямо натоварване някои градски линии. „ Имайки поради непрекъснатото увеличение на популацията поради непрекъснатото строителство на нови здания в кварталите Хладилника, Кръстова вада и Витоша, нуждата от съответен градски превоз единствено ще нараства и Общината е длъжна да отговори на тези потребности “. – уверен е самостоятелният общински консултант.

Той чака поддръжката на всички сътрудници общински съветници. „ Всички елементи на София би трябвало да имат достъп до постоянен и бърз градски превоз, а това е изключително годно за новите и гъсто обитаеми територии. Само по този начин ще понижим зависимостта от персоналните коли, с което ще подобрим въздуха и тапите, а ще има и повече места за паркиране в центъра и в кварталите. Приемането на тази мярка ще бъде началото на процеса по възстановяване на линии 64, 67 и 98, защото това ще разреши на ЦГМ да направи редица усъвършенствания и да ги приспособява към днешните потребности и упования на жителите. “ – приключва Борис Бонев.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР