Общинският съветник Борис Бонев внесе предложение за изменения в Наредбата

...
Общинският съветник Борис Бонев внесе предложение за изменения в Наредбата
Коментари Харесай

Нови мерки за премахване на изоставени коли в София, предлага Борис Бонев

Общинският консултант Борис Бонев внесе предложение за промени в Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства, адресиращ сериозния проблем с множеството изоставени коли в града, показват.
В него той предлага да бъдат доста съкратени дългите и усложнени процедури за унищожаване на изоставените коли от улиците , което освен би подобрило градската среда, ами и ще освободи забележителен брой паркоместа. Предложението е импортирано в Министерството на околната среда и водите, Министерството на превоза и Министерството на вътрешните работи.
 Започва акция по унищожаване на остарели коли в София Започва акция по унищожаване на остарели коли в София
Над 100 излезли от приложимост автомобила ще бъдат отстранени от столичния регион „ Изгрев “ в идващите два месеца. Акцията по...
.

„ Изискването за приключване на две години от валидността на последния механически обзор е прекомерно дълъг. Освен това, то не подхожда с наредбите на Закона за придвижването по пътищата, защото неналичието на годишен механически обзор предпоставя и неспособност за подписване на наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “. Затова едно моторно транспортно средство следва да бъде считано за изоставено и излязло от приложимост от момента, в който то не е минало сполучливо годишен механически обзор. “ – разясни Борис Бонев.
По данни на Столична дирекция на вътрешните работи, за последните 14 години броят на записаните коли в София е повишен с 52%. Въпреки това, Проблемът с паркирането от дълго време не е единствено в центъра на града, той е осезателен и по кварталите. По думите на Бонев, една от аргументите за това е фактът, че коли, които явно от дълго време са излезли от приложимост, заемат забележителен брой места.
В предлагането си до способените министерства, самостоятелният общински консултант предлага и редуциране на периода за предупреждение за унищожаване на коли, излезли от приложимост – от 3 месеца на 1 месец .
 Процедурата за унищожаване на старите коли от улиците продължава с години Процедурата за унищожаване на старите коли от улиците продължава с години
Честа панорама по дребните улички в кварталите са изоставените коли, които в допълнение затрудняват придвижването, както на колите, так...

„ Смятам, че намаляването на този период ще усъвършенства в допълнение процеса по премахването на тези коли от улиците и ще бъде стъпка към решаването на сериозния проблем с паркирането в кварталите. “ – описа Борис Бонев от Спаси София.
„ Въпреки неведнъж декларираните планове на Столичната община за справяне с проблемите с паркирането в кварталите на София, напълно предстоящо не се подхващат никакви дейности или усъвършенствания в тази тенденция. Затова, ние от Спаси София взехме решение да запретнем ръкави и от няколко месеца работихме по това предложение. Вярваме, че със съкращаването на тези периоди ще бъде направена една дребна, само че доста значима стъпка в вярната тенденция.
Изпратих и публично писмо до кмета на Столичната община, госпожа Йорданка Фандъкова, с което желая да поддържа направените оферти . Като заместник-председател на ръководещата виновните министерства партия тя би могла интензивно да взе участие в този развой и да застане зад тези оферти, които ще доведат до осезаеми усъвършенствания на градската среда. Надявам се, че госпожа Фандъкова няма още веднъж да резервира безмълвие и да абдикира от решаването на тежките проблеми на София, както се случва през последната година. “ – добави Борис Бонев.
като предлага съответни ограничения и стъпки. Оттук нататък решението и дейностите са отговорност на способените институции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР