Общинският съвет във Велико Търново гласува 144 милиона лева да

...
Общинският съвет във Велико Търново гласува 144 милиона лева да
Коментари Харесай

Общинският съвет във Велико Търново прие бюджет от 144 млн. лв.

Общинският съвет във Велико Търново гласоподава 144 милиона лв. да бъде тазгодишният бюджет на общината, каквито бяха и миналогодишните равнища, с упования за актуализация след приемането на държавния бюджет.

За първи път приемането на общински бюджет мина съвсем без диспути във Великотърновски общински съвет. Администрацията на кмета Даниел Панов не може да харчи повече от предходната година, най-малко до момента в който няма нов държавен бюджет. 86,4 млн. от парите обезпечава страната за делегираните на Общината действия. 2,2 млн. са планувани за самоучастие по планове. 

От Българска социалистическа партия имаха забележки към бюджетната рамка, най-много че е занижена приходната част от лични доходи с 2,150 млн. лв. при нарастване на наемите на употребената общинска благосъстоятелност.

От „ Демократична България “ подлагаха на критика капиталовата стратегия, която за тази година е разчетена за 61 млн. лева, като я дефинираха като виртуална и прекомерно амбициозна, защото при заложени над 50 млн. лева за предходната година са усвоени единствено 16 млн. лева. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР