Общинският съвет във Варна одобри сделка за замяна на акциите

...
Общинският съвет във Варна одобри сделка за замяна на акциите
Коментари Харесай

Съветът във Варна реши: Стадион “Спартак” пак става общински, но без новите съоръжения

Общинският съвет във Варна утвърди договорка за подмяна на акциите с другите притежатели на сдружението „ Спортен комплекс  Спартак ”, което е разграничено на две нови. Едното е със същото име, а другото се назовава „ Стадион Спартак ”.

С това решение компаниите „ Инжстрой Холдинг ” и „ Стили Роуд ” получават общинските акции в комплекса, а общината – техните акции в стадиона. На практика така общината още веднъж става притежател на стадиона и паркинга към него. 

Представителите и почитателите на футболния клуб „ Спартак ” дадоха ясно да се разбере, че поддържат тази договорка. Сред общинските съветници обаче се развихри много сериозен спор, в центъра на който беше самостоятелният консултант Григор Григоров и доктор Ивайло Митковски от ДСБ. Те показаха подозрения дали договорката е преференциална и дали направената оценка на стадиона и оборудванията към него е точна и правилна.  Допълнителен аргумент беше към този момент осъщественото осакатяване на една от трибуните на спортното оборудване, през което мина новото трасе на бул. „ Левски ”.

Въпреки доводите на опозицията, замяната на акциите беше утвърдена от болшинството съветници. Очакванията са, че когато тя стане финален факт, ще стартира възобновяване на стадион „ Спартак ” който сега е в окаяно положение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР