Общинският съвет в Стара Загора се събра на извънредно заседание

...
Общинският съвет в Стара Загора се събра на извънредно заседание
Коментари Харесай

Старозагорското село Дълбоки е с временно изпълняващ длъжността кмет

Общинският съвет в Стара Загора се събра на изключително съвещание за гласоподаване на две оферти, оповестиха от Общината.

Поради персонални аргументи, определената за ВриД кмет на село Дълбоки през месец юли, Марина Станчева освободи позицията и бе гласувано поста да заеме Катя Неделчева. Тя ще бъде назначена на 19 септември до провеждането на избори за кмет на старозагорското село на 23 октомври.

С 35 гласа за бе подкрепено финансирането на неспециализирани паралелки с брой възпитаници под нормативно избрания най-малък брой в учебните заведения в община Стара Загора за образователната 2022/2023 година

От думите на отрасловия зам.-кмет Иванка Сотирова стана ясно, че от над 10 години не е имало нужда за сходно решение. Съветниците поддържаха субсидирането на 2 бройки за 4-класници в учебното заведение в кв. „ Самара “, както и 6 за първокласници в същото школо.
 Община Стара Загора
Проблем с незапълнен дължим най-малко има и в Спортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “. Допълнителни средства ще бъдат ориентирани за 12 възпитаници. Средствата в общ размер от 8495 лв. ще бъдат обезпечени за сметка на запаса за нерегулярни разноски на Общината.

По време на съвещанието стана ясно, че и двете учебни заведения ще извърнат внимание на популяризирането на опциите, които дават просветителните институции, с цел да дават отговор паралелките на законовите разпореждания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР