Общинският съвет в Пловдив упълномощи представителя на Общината в Пълдин

...
Общинският съвет в Пловдив упълномощи представителя на Общината в Пълдин
Коментари Харесай

Общинският съвет в Пловдив даде зелена светлина за апорта на варненските акции в Панаира

Общинският съвет в Пловдив упълномощи представителя на Общината в „ Пълдин Туринвест ” да гласоподава „ За ” по всички решения на общото заседание. Предложението бе признато с 28 гласа „ за ”, като то бе изменено от първичното. Внесеното от кмета Здравко Димитров бе представителя в общото заседание Ясен Михайлов да гласоподава „ срещу ” всички точки от дневния ред, но  Николай Радев предложи да се обърне вота и Община Пловдив да позволи апорта на варненските акции в смесеното сдружение.
Прочетете още
Предложението на Радев мина с 27 гласа „ за ”, а окончателното предложение бе признато с 28  гласа " за ", 20 " срещу " и 1 " въздържал се ”.

Общото заседание на " Пълдин туринвест " АД  е на 9 януари, като на него ще се гласоподава апорта на 29% от акциите на Международен панаир – Пловдив, които бяха трансферирани на Община Варна. По този метод морската община ще стане акционер в " Пълдин туринвест " АД, като тя ще придобие 8,4% от акциите. Тези на Георги Гергов ще паднат на 68,7%, а на Община Пловдив до 22,9%.

Смесеното сдружение обаче ще получи 79% от акциите на Панаира.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР