Общинският съвет в Пловдив ще гласува отпускането на безлихвен заем

...
Общинският съвет в Пловдив ще гласува отпускането на безлихвен заем
Коментари Харесай

МБАЛ „Св. Мина” пак пред фалит, втори опит да назначат шеф на МБАЛ „Св. Панталеймон”

Общинският съвет в Пловдив ще гласоподава отпущането на безлихвен заем от 420 000 лв. на МБАЛ „ Св. Мина”. Искането е от новия шеф на лечебното заведение Мария Горчева, която пое поста от проф. Петър Петров. При промяната последният съобщи, че е първият шеф от десетилетие, който е изкарвал на облага лечебното заведение.
Прочетете още
След разбор обаче се е открило, че лечебното заведение отново е пред банкрут. През последните две години МБАЛ „ Св. Мина” е получила над 1,5 млн. лв. от НЗОК и по стратегии поради коронавирус отделението и PCR лабораторията разкрита там. Със закриването на коронавирус отделението обаче огромна част от приходите на болничното заведение прекъснали. По отчета на шефа болничното заведение е в устойчиво, само че нежно положение и в бъдеще е мощно застрашена от тежко финансово положение. Също по този начин има нужда да се върне остарелия медицински личен състав, който е напуснал по една или друга причина.

Поради това се желае и безлихвения заем, с цел да може да се стабилизира положението на някогашната Първа градска болница.

Местният парламент ще гледа и за повторно решението за одобряването на доктор Константин Сапунджиев за шеф на МБАЛ „ Св. Панталеймон”. На последната сесия той не получи задоволителен брой гласове, макар че бе спечелил състезанието. От ГЕРБ желаеха прекратяването на състезанието и оповестяването на нов, като краткотрайно бъде назначен доктор Красимир Вальов на поста. Ако и сегашната сесия не бъде определен доктор Сапунджиев, то Общинският съвет би трябвало да разгласи нов конкурс. По същия метод стоят нещата и шефа на ДКЦ- Пловдив доктор Николай Забунов, който бе спечелил състезанието за поликлиниката.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР