Общинският съвет в Плевен прие бюджет за 2020 г. от

...
Общинският съвет в Плевен прие бюджет за 2020 г. от
Коментари Харесай

Общинският съвет в Плевен прие бюджет за 2020 г. от 111 милиона лева

Общинският съвет в Плевен одобри бюджет за 2020 година от 111 милиона лв., оповестиха от общината.

След тричасова полемика, промени са направени в разнообразни посоки.

От капиталовата стратегия са отпаднали поправки по ул. "Климент Охридски ", на подпорна стена на ул. "Княз Борис I ", на ул. "Лозенка ". Намалени са средствата, избрани за разширение на гробищния парк "Чаира ". Отпаднало е искане да бъде платен трактор за село Бохот. Общо планувани за тези действия са били 426 265 лв.. За тези средства съветниците са приели да се създадат поправки на ул. "Патриарх Евтимий " и на ул. "Раковски " и да бъде платен трактор за с. Брестовец и екскаватор - за с. Ясен. Увеличени са с 228 хиляди лева средствата за всички дребни обитаеми места със независим бюджет. Увеличение е било гласувано и в бюджетите на няколко общински предприятия.

Културният календар е допълнен с ново събитие - Международен музикален фестивал "Акордеомания ", финансиран с 10 000 лв..

В Плевен ще се изплаща еднократна финансова помощ от 200 лева при раждане на второ дете в семейство, на което родителите са пълнолетни, с непрекъснат и сегашен адрес в общината, със приблизително обучение и непрекъснати здравноосигурителни права. Гласувано е нарастване на съответния размер на главните месечни работни заплати за 2020 година на кметовете в обитаемоте места в общината с 13 на 100. Кметът Георг Спартански е заявил отвращение заплатата му да бъде нараснала и той е бил изваден от листата. Със 187 лева е увеличено и трудовото заплащане на кметските наместници.

Парите за "Физическа просвета и спорт " са гласувани в размер на 540 000 лева, като за младите баскетболисти на "Спартак " сумата е била 80 000 лева За спортните клубове, отговарящи на изискванията на общинската разпоредба за тази активност, са планувани общо 210 000 лв..

Документът е одобрен с 37 гласа "за ", един - "против ", и трима - "въздържал се ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР