Общинският съвет в Бургас гласува да бъдат отпуснати 30 хиляди

...
Общинският съвет в Бургас гласува да бъдат отпуснати 30 хиляди
Коментари Харесай

Отпуснаха 30 хил. лева за тържествата по слуцай 100-годишнината на Черноморец

Общинският съвет в Бургас гласоподава да бъдат отпуснати 30 хиляди лв. от градския бюджет за 2019-а година за тържествата по случай 100-годишнината от основаването на ФК Черноморец (Бургас). Това стана след внасяне на Докладна бележка от група общински съветници по отношение на " Предвиждане на средства в Бюджет 2019 за празнувания на 100 години футбол в Бургас с името на Черноморец ". Докладната беше под номер 24 в днешния дневен ред и с номер 08-00-8094а от деловодството на общинския съвет.

Най-старото бургаско спортно сдружение следващата година ще означи един век от основаването си като са планувани поредност от събития, които би трябвало да се обезпечат. Въпросната сума е много дребна за мащаба на събитието, а от Инициатнивния комитет 100 години Черноморец (Бургас) са разкрили към този момент и дарителска сметка.

След къси полемики и замяна на отзиви, докладната беше подкрепена от общинските съветници, които се сплотиха към мнението, че въпреки и да не е в положително положение, бургаският футбол заслужава поддръжка.

По-рано по време на днешната Общинска сесия съветникът от ГЕРБ Калояна Живкова предложи Фестивалът на пясъчните фигури през 2019-а година да бъде на тематика футбол. Скулпторите би трябвало да създадат фигури на известни футболисти от България и света, както и на незабравими моменти от мачове. Идеята е по този метод да бъде маркирана още веднъж 100-годишнината на Черноморец (Бургас).

В момента представителният тим на акулите е в Третото равнище на българския футбол, като заема 5-о място в Югоизточната дивизия след есенния дял.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР