Общинският съвет ще гласува нова Наредба за финансиране на инициативи

...
Общинският съвет ще гласува нова Наредба за финансиране на инициативи
Коментари Харесай

Общинският съвет гласува нова наредба за финансиране на културни проекти в Пловдив

Общинският съвет ще гласоподава нова Наредба за финансиране на начинания в областта на културата на сесията си на 11 април. В огромната си част са непокътнати процедурните правила за кандидатстване, оценка, утвърждение, финансиране и отчитане на плановете. Предвижда се дигитализиране на процеса по подаване и отчитане на дейностите. Това ще докара до облекчение на културните оператори и ще сътвори по-голяма бистрота при разходване на обществените средства.
Прочетете още
В новата Наредба е планувано до края на 2024 година да продължи подаването на документи и на хартия по остарелия ред. Единственото стеснение за претендентите е, че ще би трябвало да се снабдят и да поддържат електронен автограф.

Проектът на Наредба планува и разширение на обсега и дейностите на финансиране. Към до момента настоящите разпореждания за финансиране по Компонент 4 " Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания ", по който се финансират един път годишно подготовката до стадий " електронна книга в PDF " на произведения в област: художествена литература (стихосбирка, алманах разкази, разказ, драматургия, книга за деца), литературна рецензия, литературна история, литературоведско проучване, монография, литературна анкета, историческа литература, краезнание, изкуствознание, културология, се включва и финансиране на превод на непознат език на изброените произведения и оформянето им до стадий " електронна книга в PDF ".

За резистентност и следващо разпространяване на преведените книги са планувани два разновидността. Кандидатите могат да показват предварително-сключено съглашение с непознато издателство с уговорка за печатане при обезпечено финансиране или да посочат международно известна електронна платформа с богата сбирка от книги и отворен достъп, в която преводът ще бъде качен за период от една година. Разширяването на обсега ще даде опция за популяризирането на пловдивските създатели, техните творби и Пловдив зад граница.

По рекомендация на издатели и създатели срокът за превод на творби на пловдивски създатели на непознат език е продължен до 18 месеца, а за всички останали срокът е за реализация на плановете е от февруари до 15 декември.

Завишени са и средствата по стратегия " Мобилност " - за самостоятелни пътувания - до 800 лева, групови пътувания - до 3000 лева, превоз на произведедния на изкуството - 3500 лева

Финансирането по стратегия " Гражданска интензивност " се усилва до 5000 лева

Снимката е илюстративна
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР