Общинският съвет прие с пълно единодушие - 47 гласа, да

...
Общинският съвет прие с пълно единодушие - 47 гласа, да
Коментари Харесай

Приеха бюджета на “Пловдив 2019“, през септември празнуваме мащабно 5 г. ЕСК

Общинският съвет одобри с цялостно единогласие - 47 гласа, да отпусне бюджет от 2 600 000 лева на " Пловдив 2019 " на днешната си сесия. Пред локалния парламент приказва шефът фондацията Кирил Велчев.
Прочетете още
" Предстои да бъдат оценени плановете по отворена покана " Наследство ". Комисията ще стартира работа другата седмица. В подготвеност сме да обявим нова отворена покана за дофинансиране на стойност 1 500 000 лева Пред нас стои и предизвикването да аплайваме за финансиране по Националния проект за възобновяване и резистентност. След като Община Пловдив е вложила 2 000 000 лева в културно наличие, ние можем да спечелим още 2 милиона по НПВУ ", означи Кирил Велчев.

Той напомни, че тази година се означават 10 години от спечелването на купата Европейска столица на културата и 5 години от провеждането на самодейността.

Велчев даде обещание, че годишнините ще бъдат маркирани уместно с огромно събитие при започване на септември.

" Продължаваме работа по плана КултАрт, за наслада ще се случат и огромните фестивали, които са освен емблема на Пловдив, само че и на цяла България ", сподели още Велчев.

По точката се изрече само инж. Веселин Маневски.

" Осъществяването на самодейността донесе доста добавена стойност както за културата, по този начин и за стопанската система. Пловдив продължи да върви по този път и се трансформира в привлекателно място за живеене. Победихме няколко български града, а след това бяхме домакини на събитията дружно с древен град като Матера. Но през днешния ден би трябвало да отдадем заслуженото на всички тези, които заложиха нервите си и свършиха доста работа ", сподели Маневски и цитира имена - Валери Кьорленски, Кирил Велчев, Пламен Панов, Иван Тотев, който вложил доста старания и понесъл доста негативи.

След като гласоподава бюджета на фондацията без възражения, Общинският съвет одобри единомислещо и доклада на " Пловдив 2019 " за последното тримесечие на 2023 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР