Общинският съвет одобри цените и правилата за паркиране в бъдещата

...
Общинският съвет одобри цените и правилата за паркиране в бъдещата
Коментари Харесай

Решено е! 3850 лева на година, ако ходиш на работа с кола в синята зона във Варна

Общинският съвет утвърди цените и разпоредбите за паркиране в бъдещата Синя зона на Варна, която следва да проработи при започване на месец май тази година, заяви Moreto.net.

Съветниците гласоподаваха промени в Наредбата за установяване и администриране на локални такси и цени на услуги. Освен това одобриха нова Наредба за организацията на придвижване на територията на Община Варна.

Синята зона ще бъде разграничена на " Център " и " Широк Център, като двете зони ще имат общо 10 подзони. „ Център “ се заключва сред булевардите " Христо Ботев ", " Мария Луиза ", " Осми Приморски полк ", " Цар Освободител ", " Приморски " и ул. " Девня ". „ Широк Център “ се лимитира сред улиците " Кракра ", " Беласица " и " Д-р Пискюлиев ", бул. " Владислав Варненчик ", улиците " Дрин ", " Пирин ", " Битоля ", " Братя Бъкстон ", бул. " Чаталджа ", " Генерал Колев ", " Царевец ", " Осми Приморски полк ", ул. " Капитан Рончевски ", ул. " Васил Друмев ", бул. " Княз Борис I ", бул. " Цар Освободител ", бул. " Осми Приморски полк ", бул. " Мария Луиза " и бул. " Христо Ботев ".

Според утвърдените условия сред 300 и 350 лв. месечно ще коства абонаментът за паркиране на служебни коли в зоните " Център " и " Широк Център " на бъдещата " Синя зона " във Варна. Цените на година ще са надлежно 3300 лв. и 3850 лв. с Данък добавена стойност. За всички улици и площади общинска благосъстоятелност, таксата ще е 120 лв. на месец или 1320 лв. за 12 месеца.

Цената за паркиране на час за всички жители и посетители на Варна ще е 1 лев. 55 лв. годишно или пет лв. на месец ще заплащат живеещите в обсега на " Синята зона ". Цената за платено паркиране за търговци ще е по 150 лв. месечно и по 1650 лв. годишно за зона " Център ". По 120 лв. на месец или 1320 лв. за 12 месеца ще е същата такса, само че в " Широк Център ".

Общо 3200 ще са паркоместата в " Синята зона " в центъра на града. От тях 110 ще са за хора с увреждания. Ще бъдат издадени 2500 позволения за живущи в зоната и 200 позволения за компании.

Кратковременното паркиране ще се заплаща по три метода - с СМС, с интернет приложение " Виртуален паркинг метър " (ВМП) и в брой посредством " Публичен Виртуален паркинг метър " (ПВПМ).

В зоната " Широк Център " е планувано да има 4000 паркоместа, от които 150 ще са за хора с увреждания. 

Разрешенията за живущи в зоната ще са 3500, а за компании - 100. Служебните абонаменти ще са общо 150.

Режимът за платено паркиране в " Синя зона " ще е годен в работни дни в часовия диапазон от 9 до 19 часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР