Общинският съвет на Западен Холивуд в окръг Лос Анджелис, щата

...
Общинският съвет на Западен Холивуд в окръг Лос Анджелис, щата
Коментари Харесай

Западен Холивуд официално поиска да махне звездата на Тръмп от Алеята на славата

Общинският съвет на Западен Холивуд в окръг Лос Анджелис, щата Калифорния, взе решение публично да изиска премахването на звездата на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп от Холивудската алея на славата. Причина за решението на общинарите от славещия се като демократичен бастион град е отношението на Тръмп към дамите, съобщи БГНЕС.
Инициативата на общинския съвет идва по-малко от две седмици откакто вандали с кирки изпочупиха звездата на Тръмп, което беше и поредна такава акция против монумента.
Градската администрация обаче няма власт да взема решение кой да бъде почетен със звезда на Алеята на славата. Това е в пълномощията на Търговската камара на Холивуд.
Предложението, което е било признато единомислещо, приканва Търговската камара на Холивуд да отстрани звездата, положена през 2007 година. Тя съставлява самопризнание за продуцираното и дълги години водено от Тръмп телевизионно шоу „ Стажантът “.
В претекстовете за решението на общинския съвет се твърди, че „ притеснителното отношение на Тръмп към дамите и другите му дейности не подхождат на споделените полезности на град Западен Холивуд, района, щата и страната “.
През 2015 сходно искане за унищожаване на звездата на обвинявания в полови похищения Бил Козби беше отклонено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР