Общинският съвет на Варна прие бюджетът на Общината за 2024

...
Общинският съвет на Варна прие бюджетът на Общината за 2024
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев към „Възраждане“: Не ставате за общински съветници на Варна!

Общинският съвет на Варна одобри бюджетът на Общината за 2024 година
„ Съжалявам, че общинският съвет разреши по този метод да се държи една група хора – като рекетьори. Вие се държите като политически рекетьори! Не ви знам в какво болшинство, или каква „ бъркалка “ сте на кого, не ви знам какви „ коледни вълшебства “ изпитвате, само че ще ви го кажа в очите – вие не ставате за съветници на Варна! “

„ Аз спомагателен орган не съм, в целия си живот съм бил автентичен орган и по тая причина мъчно мога да приема да правя работата на някой различен, второ - да се съдържам в работата на някой различен и трето, да чакам от цялата тази работа с тези двете неща успеваемост или КПД. Абсурд! Какво вършиме? Къде се намирате?! Цял ден чувам нелепости и празни обвинявания към някогашния кмет от хора, които нито са чели закона за обществените финанси, нито имат визия от метода, по който се прави бюджет! “ С тези думи водачът на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев се обърна към общинските съветници на Политическа партия „ Възраждане “ след неуместното им предложение в бюджета да се гласоподава точка, с която да „ се управлява по-ефективно осъществяването на бюджета “.

Днес съвещанието на Общинския съвет във Варна продължи с приемането на бюджета на Общината за 2024 година Отново, както и на вчерашното съвещание на съвета, извадиха един куп популистки оферти за увеличение на разходната част на бюджета, без да оферират съответното им балансиране в приходната. Предложенията се свеждаха до недомислени планове, касаещи само юношески действия и спорт. Те обаче не бяха конкретизирани; оферираше се да бъдат гласувани суми от 50-100 хиляди лв., без да е ясно за какви тъкмо действия ще бъдат изхарчени.

В последна сметка, след следващите нервни прояви на шепата „ възрожденци “, бюджетът на общината беше подложен на гласоподаване.

С 30 гласа „ за “, 1 „ срещу “, 16 „ въздържал се “ бюджетът на Община Варна за 2024 година беше признат. Бюджетът възлиза на 764,2 млн. лева В рамките на разискванията бяха направени вътрешни преразпределения, само че макрорамката на бюджета не беше изменена. Общината предвижда 369,1 млн. лева лични доходи, което е 52% от общите приходи. Очакваните доходи за делегирани от страната действия в локалната хазна са 338,5 млн. лв.. 56,5 млн. лева ще бъдат обезпечени по европейски планове и стратегии. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР