Общинският съвет на Пловдив одобри тегленото на 24 милиона лева

...
Общинският съвет на Пловдив одобри тегленото на 24 милиона лева
Коментари Харесай

Одобриха кредитите за Колежа и Лаута

Общинският съвет на Пловдив утвърди тегленото на 24 милиона лв. заем за строителството на стадионите " Христо Ботев " и " Локомотив ". С 35 гласа " за ", 7 " срещу " и 6 " въздържал се " съглашението с " Уникредит Булбанк " АД за заема беше признато. За двете спортни уреди ще бъдат отпуснати по 12 милиона лв..

Заместник-кметът по финансите Величко Родопски съобщи, че договорът за строителството на стадион " Христо Ботев " е на обща стойност 53 милиона лв. с Данък добавена стойност.

Община Пловдив е получила уверението на строителя, че новите 12 милиона лв., отпуснати за оборудването, ще бъдат задоволителни стадионът да бъде приключен във тип, който ще му разреши да бъде въведен в употреба и на него да се играят публични мачове през март следващата година.

Родопски добави, че към месец септември тази година за " Колежа " са изразходвани 17 741 722 лв..

За стадион " Локомотив " пък досега за усвоени 4 701 838 лв.. Заместник-кметът по финансите изрази убеденост, че новите средства, които ще бъдат отпуснати за оборудването в парк " Лаута ", също ще бъдат задоволителни, с цел да може стадионът да бъде приключен в повсеместен тип. Родопски посочи, че това евентуално ще се случи най-рано след една година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР