Общинският съвет на Плевен единодушно подкрепи решение незастроен общински поземлен

...
Общинският съвет на Плевен единодушно подкрепи решение незастроен общински поземлен
Коментари Харесай

Съветниците в Плевен приеха решение общински имот да бъде продаден на държавата за нуждите на Медицинския университет

Общинският съвет на Плевен единомислещо поддържа решение незастроен общински аграрен парцел да бъде продаден на страната по отношение на проектите за създаване на образователен комплекс от плевенския Медицински университет. Съветниците гласоподаваха предлагането на днешното съвещание, като точката влезе като спомагателна в дневния ред.

Незастроеният терен е с повърхност 22 454 кв.м и е с предопределение „ За образователна активност “. Със свое решение през декември предходната година локалният парламент даде авансово единодушие парцелът да бъде продаден на страната по реда на Закона за общинската благосъстоятелност.

С писмо от януари тази година Министърът на образованието и науката показва, че на съображение Наредба №7 за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество продажбата на неподвижен парцел - частна общинска благосъстоятелност, в интерес на страната, може да се извърши без търг или конкурс след решение на Общинския съвет, по реда и изискванията на Закона за общинската благосъстоятелност. За закупуването на парцела - частна общинска благосъстоятелност, със средства на Медицински университет - Плевен, просветителното министерство инициира процедура за приемане на решение на Министерски съвет. Така на 7 март тази година бе признато Решение №116, с което на ректора на Медицинския университет се разпорежда да подписа контракт за покупка на гореописания парцел - благосъстоятелност на Община Плевен, в интерес на страната. Съгласно това решение, считано от датата на придобиването парцелът се афишира за обществена държавна благосъстоятелност и се дава безплатно за ръководство на вуза. За поземления парцел има направена настояща пазарна оценка от самостоятелен лицензиран оценител, която възлиза на 1906 300 лева без Данък добавена стойност.

С 38 гласа „ за “, „ срещу “ и „ въздържал се “ - няма, Общинският съвет одобри: Да се продаде на страната, представлявана от оправомощения ректор на Медицински университет - Плевен, неподвижен парцел - частна общинска благосъстоятелност, представляващ незастроен аграрен парцел с адрес: гр. Плевен, ул. „ Никола Д. Петков “, с повърхност 22 454 кв.м, за сумата от 1906 300 лева без Данък добавена стойност.

Оправомощава кмета на Община Плевен да подписа контракт с страната за продажба на парцела, съгласно сегашното решение и нормативните условия.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР