Общинският съвет на Хасково упълномощи заместник на кмета Добри Беливанов

...
Общинският съвет на Хасково упълномощи заместник на кмета Добри Беливанов
Коментари Харесай

Общинският съвет в Хасково определи заместник на кмета Беливанов да го представлява временно

Общинският съвет на Хасково упълномощи заместител на кмета Добри Беливанов да го съставлява краткотрайно, съобщи Би Ти Ви. Регионалният уебсайт " Хасково инфо " заяви, че функционалностите му ще бъдат изпълнявани от зам.-кмета Милена Трендафилова. Предложението, направено от ръководителя на общинския съвет Таня Захариева (ГЕРБ), е признато с 27 гласа " за ".

Милена Трендафилова, която подава оставка при започване на седмицата, когато ГЕРБ смъкна политическото си доверие от кмета, бе посочена от депутата от депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева като съученичка и съдружничка на Делян Добрев. Според Йончева общината в Хасково се ръководи като феодално притежание от свързани с Добрев хора. Депутатът от ГЕРБ удостовери преди ден, че е изискал назначението на зам.-кметовете Трендафилова и Евгени Консулов, който му е кумец, само че през днешния ден съобщи, че не е бил съученик с Трендафилова.

Кметът Добри Беливанов не участва на днешното съвещание, защото е подал заявление за удължение на отпуската му и през днешния ден. Именно това е станало причина полицията в града да стартира инспекция дали някой не подписва кмета. Сигналът е подаден от Захариева, при която е пристигнало заявление за спомагателен ден отпуска от Беливанов, подписано от него. Според Захариева обаче нямало по какъв начин кметът, който е в чужбина, самичък да разпише сходно заявление, оповестява сътрудник на Би Ти Ви.

Телевизията отбелязва, че без значение че преди дни ГЕРБ смъкна доверието си от кмета, през днешния ден болшинството в общинския съвет е подкрепило всички негови докладни, импортирани за гласоподаване. Опозицията изиска нови избори.
" Най-разумният ход е кметът да си подаде оставката мигновено, общинският съвет да се саморазпусне, както планува законът, и по-късно думата имат хората ", съобщи Георги Пеев от " Коалиция за Хасково ".

Очаква се Георги Беливанов да се завърне на работа в понеделник (2 октомври).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР