Общинският съвет на Девня гласува единодушно от местната хазна да

...
Общинският съвет на Девня гласува единодушно от местната хазна да
Коментари Харесай

Гласуваха пари за униформи на девненските гимназисти 


Общинският съвет на Девня гласоподава единомислещо от локалната хазна да бъдат отпуснати 8207 лв., с които да се закупят униформи на 62-мата възпитаници от новите професионални паралелки в СУ „ Васил Левски “. Средствата ще бъдат обезпечени за сметка на преизпълнението на заложените в общинския бюджет доходи. Униформата включва вратовръзка, публична риза, суитчър, по два броя блузи с дълъг и пай ръкав.

Новите паралелки по две специалности – „ Автоматизация на непрекъснатите производства “ и „ Електрообзавеждане на производството “, бяха образувани по самодейност на кмета Свилен Шитов и със съдействието на индустриалните колоси от Девненския индустриален комплекс и „ Елдоминвест “ – Варна. Наред с всички обществени придобивки, които получават, кметът се ангажира учениците да имат и униформи, които да носят с горделивост и отговорност.

Местният парламент утвърди и финансова помощ за двойка с репродуктивни проблеми, която ще се подложи на инвитро процедури. Мъжът и дамата ще употребяват личен генетичен материал, заради което размерът на отпуснатата им средства е 1000 лв.. С 500 лева повече администрацията дава на двойки, на които им се постанова да употребяват донорски материал. Това е третото семейство, което кандидатства за общинска помощ в границите на тази година. „ Радвам се, че от ден на ден двойки набират храброст и се вземат решение на тази стъпка “, разяснява кметът на Девня Свилен Шитов.

По предложение на ръководителя на здравната комисия Димитър Николов съветниците утвърдиха и финансови помощи от по 500 лв., които ще бъдат нужни за лекуването на петима девненци.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР