Общинският съвет даде мандат на кмета Здравко Димитров да преговаря

...
Общинският съвет даде мандат на кмета Здравко Димитров да преговаря
Коментари Харесай

Зико започва преговори да купи зала “Строител“, Общината се страхува да не изгуби земята

Общинският съвет даде мандат на кмета Здравко Димитров да договаря за закупуването на зала " Строител ". Предложението беше признато с 27 гласа " за ", като след провеждането на договарянията би трябвало да бъде импортирано ново предложение за пазаруването на залата. 
Прочетете още
Според документите цената на залата е 5 млн. лева без Данък добавена стойност. Според зам.-кмета Величко Родопски обаче в процеса на договаряния сумата може да падне и надлежно Общината да заплати по-малко пари. 

Зам.-кметът изясни, че има два претекста Общината да си купи залата. Той съобщи, че по закон притежателят на залата може да закупи без търг парцелът под залата, който е общински и по този начин Община Пловдив ще загуби 11 декара. От друга страна градските управляващи не престават политиката за развиването на спорта и подпомагането на клубовете. Идеята е откакто Община Пловдив си откупи залата тя да бъде дадена на волейболната Марица и баскетболният Академик, които да поддържат и стопанисват оборудването. 

Припомняме, че на сесията на 30 септември Зико отдръпна предлагането преди да се гласоподава, като тогава съобщи, че има елементи, които би трябвало да се уточнят и ще бъде импортирано отново. По негови думи, с цел да се преведе залата в добър тип са нужни към 1 млн. лв., а по-късно тя може да се даде за ръководство на баскетболен или волейболен клуб.

Залата се намира върху терен, който е общинска благосъстоятелност на 11 декара до парк " Рибница ". В минали мандати община Пловдив и компанията се съдиха за собствеността на оборудването, като разногласието в последна сметка бе извоюван от „ Метални структури ”.
В същото време Община Пловдив даде за 10 години футболните стадиони край залата на софийския клуб „ Комета ”, която ще развива детско-юношеска школа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР