Общинският кризисен щаб се събира днес в Пловдив. Експерти от

...
Общинският кризисен щаб се събира днес в Пловдив. Експерти от
Коментари Харесай

Общинският щаб за COVID-19 се събира в Пловдив, обсъждат усложнената епидемична обстановка

Общинският спешен щаб се събира през днешния ден в Пловдив. Експерти от общинското опазване на здравето дружно с кмета Здравко Димитров и шефа на дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов ще обсъдят усложнената епидемиологична конюнктура и готовността на общинските лечебни заведения за идната пета вълна на COVID-19. Срещата е и по отношение на рекомендацията на регионалния шеф Йордан Иванов.

Припомняме, че по време на Областния спешен щаб във вторник Иванов посъветва всички общини да обсъдят заболеваемостта по места и опциите на лечебните заведения за одобряват пациенти с ковид. Той бе безапелационен, че няма да има противодействия на равнище Областен и Общински щаб. И във времена на рецесия ще приказват експерти, а не политици.

Същата е и позицията на доктор Калин Калинов. „ Ние сме деен участник в Областния спешен щаб, работим в цялостен синхрон и надали ще вземем решения, по-различни от взетите във вторник. Ще се съобразим обаче с особеностите и натовареността на всички лечебни заведения в Пловдив”, разяснява пред TrafficNews шефът на дирекция „ Здравеопазване “ преди срещата.

Той изясни, че по-конкретно ще се прегледа обстановката в общинските лечебни заведения, защото те са отговорност на общината. Те би трябвало да бъдат съответни като графици и обезпеченост на заболеваемостта, която нараства с часове. По предварителната информация, с която доктор Калинов разполага, обаче на този стадий не се постанова разкриването на нови Коронавирус кревати.

„ В момента нямаме серологично типизиране на варианта, който повишава заболеваемостта в Пловдивска област – дали са Делта и Омикрон, или новият вид към този момент доминира. Но вирусът визира от ден на ден и детската възраст. От края на предходната седмица има инструкции от Министерство на здравеопазването посредством РЗИ за откриване на детски кревати и подготвеност за откриване на детски Коронавирус отделения. Слава Богу, към този момент не отчитаме тежка симптоматика. Все още интензивните отделения не са пълни”, акцентира доктор Калинов.

И добави, че всяко деяние на Община Пловдив ще бъде съответно на степента на заболеваемост на пловдивчани.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР