Общинският колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищно

...
Общинският колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищно
Коментари Харесай

Новият Общински колективен трудов договор в образованието беше подписан в Петрич

Общинският групов трудов контракт за системата на предучилищното и учебно обучение беше подписан в кабинета на кмета Димитър Бръчков след извършени диалози със синдикатите.

Подписите върху документа сложиха кметът на общината Димитър Бръчков, Румен Стоянов – ръководител в Петрич на Съюз на работодателите в системата на националната култура, Цонко Манчев – ръководител в Петрич на Синдикат на българските учители към КНСБ и Димитрина Спасова – ръководител в Петрич на Синдикат „ Образование ” към КТ„ Подкрепа ”.

На срещата участва и Ивайло Точевски в качеството си на член на Независимия училищен профсъюз (НУС) към КНСБ. В Общинския групов трудов контракт е заложено, че от новата образователна година всеки лекторски час ще се заплаща, както следва: не по-малко от 10 лева на преподавател с просветително квалификационна степен „ Бакалавър “ или „ Магистър “; не по-малко от 8,50 лева за притежаващ подготовка „ преподавател “, само че несъответствуващ на условието за заемане на съответната длъжност; не по-малко от 7,50 лева за преподавател със приблизително обучение.

Директорът ще основава организация за изплащането на лекторските часове до края на месеца, идващ този, през който са направени. Общинският групов трудов контракт ще претърпи промени до 3 месеца след приемането на държавния бюджет за 2023 година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР