Общинският фонд за подкрепа на местни инициативи в Лом обяви

...
Общинският фонд за подкрепа на местни инициативи в Лом обяви
Коментари Харесай

Община Лом ще финансира проекти за подобряване средата на живот

Общинският фонд за поддръжка на локални начинания в Лом разгласи сесия за набиране на планове на локални общности, които да бъдат финансирани през 2023 година, оповестиха от локалната администрация.
Ще се финансират начинания за възстановяване средата на живот в квартали и села на общината и за решение на локални проблеми. Така общината ще си партнира с локалните общности за възстановяване качеството на живот. Администрацията ще отпуска средства за облагородяване на междублокови пространства, за създаване на беседки, чешми, алеи, детски и спортни площадки и така нататък, а локалните общности ще вземат участие с труд в реализацията на плановете.
Максималният размер на сумата, с която фондът може да поддържа една локална самодейност, е три хиляди лева Инициативите ще бъдат с дълготрайност до два месеца, считано от датата на сключване на контракта и могат да се осъществят в едно или повече обитаеми места в общината.
Общият бюджет на фонда е 18 хиляди лв. и е обезпечен от община Лом – 10 хиляди лв. и " Платформа АГОРА " – осем хиляди лв..
От общината съобщихa, че самодейността се осъществя за първа година в Лом, само че все пак се чака локалните общности да проявят огромен интерес към нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР