Общинските власти в Копенхаген искат да забранят използването на електрически

...
Общинските власти в Копенхаген искат да забранят използването на електрически
Коментари Харесай

Край на електрическите тротинетки в центъра на Копенхаген

Общинските управляващи в Копенхаген желаят да забранят потреблението на електрически тротинетки за социална приложимост в центъра на града, заяви кметството, представено от Франс прес.

"От 1 януари няма да бъде позволено да се наемат или паркират електрически тротинетки в множеството от най-гъстонаселените региони на Копенхаген ", оповестиха техническите и екологични служби на града. Тези транспортни средства ще бъдат неразрешени в историческия център на града и в прилежащите квартали.

"За злощастие констатирахме съществени проблеми с тези електрически тротинетки. За възрастните хора беше извънредно мъчно да минават, когато те са струпани на улицата ", изясни общинския консултант Рун Дюбвел пред датската телевизия TV2.

Предстои наредбата да бъде утвърдена от общинския съвет, само че тя се употребява с огромна поддръжка, отбелязва Агенция Франс Прес. В доста огромни градове електрическите тротинетки провокират разногласия, тъй като затрудняват взаимното прилагане на лимитираните градски пространства, които се употребяват и от пешеходци, велосипедисти. Това накара общинските управляващи на някои места да вкарат доста строги разпореждания за използването им.

През ноември Сингапур забрани потреблението на електрически тротинетки на тротоарите. В Монреал те станаха недостъпни след несполучлив експериментален интервал. Според профилираните медии през предходната година в Копенхаген е имало 300 произшествия, свързани с тротинетките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР