Общинските власти на Венеция подготвят нови правила за посещение на

...
Общинските власти на Венеция подготвят нови правила за посещение на
Коментари Харесай

Посещението на историческия център на Венеция скоро ще стане платено

Общинските управляващи на Венеция приготвят нови правила за посещаване на града, с цел да се понижи броя на еднодневните пътувания, оповестяват италиански медии. Според управляващите, макар пандемията, към 100 000 туристи посещават Венеция всеки ден.

Входът за историческия център на Венеция се планува да бъде заплатен за гости и туристи, които дойдат единствено за един ден.

Възможно е единствено след няколко седмици да не може свободно да се влиза в историческия център на Венеция. Точната дата на пускане на продажбата на билети към този момент не е посочена. Но италиански изявления не изключват, че пробно продажбата на билети може да започва още през февруари, когато в града ще се организира обичайният Венециански карнавал.

Предполага се, че туристите ще могат да посетят централната част града, единствено откакто резервират онлайн билет на стойност 5 евро, които ще е годен за един ден и за еднократно посещаване.

" Целта е да се " обезкуражи " еднодневният туризъм, който " изморява " и провокира напрежение в града, а вместо това да се насърчи по-смислен туризъм ", разяснява заместник-кметът на Венеция Симоне Вентурини.

Общинските управляващи на Венеция прецизират, че на входовете на центъра на града към този момент са оборудвани контролно-пропускателни пунктове. Потокът от гости ще се следи непрекъснато от 500 камери, инсталирани по целия периметър на историческия център. Властите са подготвени и за появяването на " незаконни туристи ", т.е. тези, които желаят да останат по-дълго във Венеция. Те ще бъдат проследявани от полицията с камери и данни от мобилни телефони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР