Общинските служители в Амстердам започнаха едноседмична стачка в понеделник в

...
Общинските служители в Амстердам започнаха едноседмична стачка в понеделник в
Коментари Харесай

Държавните служители в Амстердам започнаха едноседмична стачка

Общинските чиновници в Амстердам започнаха едноседмична стачка в понеделник в 6:30 ч. Сред стачкуващите държавни чиновници са и хората, отговарящи за почистването на града, като сметосъбирачи и улични чистачи. От общината предизвестиха, че стачката ще докара до доста неудобства.

По време на стачката градът няма да събира едрогабаритни боклуци, битови боклуци, рециклируеми и органични боклуци. Улиците няма да се метат, кофите за отпадък няма да се изпразват и няма да се обработват сигнали за боклуци на улицата. По време на предходни стачки на държавните чиновници в Утрехт, Ротердам и Хага по улиците се натрупаха планини от отпадък.

Общината се обърна към жителите на Амстердам с молба по време на стачката да оставят отпадъците си у дома, доколкото е допустимо. Все отново общината се споразумя със синдикатите, че отпадъците могат да се събират на пазарите в града. " На ежедневните пазари отпадъците се извозват в края на деня, а пазарът се почиства. Служителите на пазара ще управляват това ", съобщи виновният консултант Хестер ван Бурен в градския съвет предходната седмица.

По време на стачката чиновниците по надзора и правоприлагането ще бъдат на улицата, само че няма да издават санкции. Но хората, отговорни за съществени нарушавания, вълнения или рисково държание, въпреки всичко ще получат глоба, споделиха от общината.

Общинските чиновници в Маастрихт и Ден Бош ще стачкуват от сряда. Това може да докара до проблеми, защото улиците няма да бъдат почистени след карнавала, който завършва във вторник.

Държавните чиновници стачкуват за по-добър групов трудов контракт. Наред с други неща, синдикатите желаят нарастване на заплатите с 12 % през тази година. Профсъюзът FNV изиска и автоматизирана отплата за инфлацията през идната година. /БГНЕС

Амстердам / Нидерландия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР