Общинските съветнции, които влязоха в сглобката с ГЕРБ получиха червен

...
Общинските съветнции, които влязоха в сглобката с ГЕРБ получиха червен
Коментари Харесай

Нинова: И зад Главчев, и зад Митов, стои Борисов

Общинските съветнции, които влязоха в сглобката с ГЕРБ получиха червен картон.

Смазваща победа на Корнелия Нинова в София. От 74 делегати 70 са против сглобката в София.

Диана Тонова е новият водач на БСП-София. Тя е определена от делегатите на градската конференция с 82 гласа, съобщи ръководителят на партията Корнелия Нинова.

" Този политически безпорядък, в който живеем, би трябвало да бъде преодолян, а той може да бъде преодолян единствено със мощна социалистическа партия, която да зададе нова посока. Мисля, че градската организация може да бъде авангард в този миг ”, съобщи Тонова.

По отношение на настоящата политическа конюнктура, Корнелия Нинова уточни, че вотът на съмнение към този момент е импортиран и зависи от ръководителя на Народното събрание по кое време ще бъде плануван.

Предложението на служебния министър председател да поеме и външното министерство Нинова разяснява по този начин:

" Дали Даниел Митов или Главчев, това е Борисов. Все едно назначават Борисов. Т. е. ГЕРБ ще прави изборите в чужбина и ние не сме съгласни. "

Знаково Калоян Паргов е безусловно изхвърлен даже от огромното градско управление.

Общинските съветнции, които влязоха в сглобката с ГЕРБ получиха червен картон.

Така падна и бастион на вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия.

Първоначално претендентите бяха над 10, само че множеството от тях са си създали отказ при започване на съвещанието. Сред тях са са някогашният водач на социалистите в София Калоян Паргов, депутатите Георги Свиленски и Христо Проданов, юристката и някогашен общински консултант Милка Христова, както и актуалният консултант Иван Пешев.

До вътрешните избори се стигна откакто общинските съветници на Българска социалистическа партия поддържаха претендента за ръководител на Столичния общински съвет на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров, с цел да се отпуши работата на СОС след тримесечния блокаж поради неналичието на ръководител. Това обаче ядоса централното управление и в края на февруари оповестиха, че смъкват доверието си от съветниците и насрочват предварителни вътрешни избори. В цялата страна структурите на Българска социалистическа партия ще проведат цялостен отчетно-изборен цикъл през есента, който ще приключи с избор на нов ръководител на партията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР