Общинските съветници във Враца ще определят със свое решение пасищата,

...
Общинските съветници във Враца ще определят със свое решение пасищата,
Коментари Харесай

Община Враца ще предостави над 21 хил. дка земи от фонда си за общо и индивидуално ползване

Общинските съветници във Враца ще дефинират със свое решение пасищата, мерите и ливадите от общинския аграрен фонд за общо и самостоятелно прилагане. Точката ще бъде разисквана на идното съвещание на съвета на 28 февруари.
Според квалифицираната докладна за общо прилагане са избрани свободни парцели, за които не са подписани контракти за наем и в същото време дават отговор на задачите за даването им. Част от тях са 4424 дка пасища, мери и ливади, споделиха от община Враца. Те са предопределени за жителите на съответното обитаемо място, които имат дребни аграрни стопанства и отглеждат пасищно животни.
За самостоятелно прилагане са отредени други 17 127 дка земи от Общинския аграрен фонд. Те ще бъдат предоставени чартърен или аренда според законовите разпореждания, прецизираха от общината. 
Оттам оповестиха още, че за интервала 2018 – 2022 година са отдадени чартърен или аренда над 15 хиляди дка пасища, на над 70 наематели от общината. Част от подписаните контракти са за период от пет години, само че има и за по-кратък интервал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР