Общинските съветници в Пазарджик се събират отново днес, за да

...
Общинските съветници в Пазарджик се събират отново днес, за да
Коментари Харесай

Общинските съветници в Пазарджик избират председател

Общинските съветници в Пазарджик се събират още веднъж през днешния ден, с цел да изберат ръководител на локалния орган. Продължението на вчерашното първо съвещание за новия мандат, траяло пет часа, стартира от 11:00 часа.

След тържествената част, в която новият кмет на града Петър Куленски, кметовете на села и съветниците се заклеха, последва процедурата по желание на ръководител. Петнайсет партиии обединения имат свои представители в новия локален парламент, тъй че не бе изненада многообразието от издигнати кандидатури: Таня Колчакова-Янева от ПП-ДБ, Стоян Самунев също от ПП-ДБ, Найден Шопов от ГЕРБ, Трендафил Величков от „ Движение Нашият град “, Благо Солов от „ Заедно за мощна община “, Тодор Попов от „ Новото време “.

Пръв си направи отказ Благо Солов, като съобщи прочувствено: „ Много дълго лъгахме, лъгахме младите, че утрешният ден им принадлежи. Не, сътрудници! Младите желаят да живеят през днешния ден. Младите през днешния ден желаят да построят града, в който желаят да живеят! “ и прикани Тодор Попов също да се откаже от председателството.

В отговор той благодари за номинацията и съобщи, че си прави отказ, с цел да се даде опция на младежите, които са определени.

До финалното гласоподаване доближиха Таня Колчакова-Янева и Найден Шопов. Нито един от тях обаче не събра нужните 21 гласа. Малко преди 16:00 часа постъпи предложение от Тодор Попов за преустановяване на съвещанието и продължение на избора на идващия ден, което бе подкрепено от 25 съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР