Общинските съветници в Ловеч приеха на 29 септември 2022 г.

...
Общинските съветници в Ловеч приеха на 29 септември 2022 г.
Коментари Харесай

Приеха средносрочна бюджетна прогноза на Община Ловеч за периода 2024-2025 г.

Общинските съветници в Ловеч одобриха на 29 септември 2022 година средносрочна бюджетна прогноза на общината за интервала 2024-2025 година

  Това стана с 19 гласа „ За “, без гласове „ Против “ и с девет гласа „ Въздържал се “.

Тригодишната прогноза бе показана от кмета Корнелия Маринова. Прогнозата е създадена в сходство с Указанията за подготовка и представянето на бюджетните прогнози от първостепенните разпоредители с бюджет, дадени с писмо БЮ № 4 от 02.09.2022 година на Министерство на финансите.

Общинските доходи са планувани въз основата на реалистична оценка и разбор на осъществяването им за няколко предишни години, като са регистрирани съответните промени в нормативната уредба.

Собствените доходи са планувани на база оценка, съобразена със ЗМДТ и в сходство с признатите размери на локалните налози и такси в общинските наредби.

Разходите за интервала 2023-2025 година са лимитирани до размера на личните доходи и прехвърлянията от Централния  бюджет, като не е позволено обмисляне на разноски, против които няма предстоящи приходи. Числеността на личния състав и средствата за работни заплати на заетите в локалните действия са планувани съгласно решенията на Общинския съвет и настоящата нормативна уредба.

Прогнозите за осигурителните вноски са изчислени при опазване размерите и съотношенията на осигурителните вноски за ДОО, ЗОВ и ДЗПО.

В разноските за прехрана са планувани средства за застраховане активността на общинската администрация, Общинския съвет, детските и обществени заведения, дейностите по благоустрояване, непорочност, озеленяване, осветяване на улици и площади. Планирани са разноски по всички стратегии, изпълнявани от общинската администрация.

Капиталовите разноски са заложени на база целевата дотация, избрана със ЗДБРБ за 2022 година. Бюджетната прогноза за локалните действия на общината за интервала 2023-2025 година е направена по функционалности и групи.

В прогнозата 2023-2025 година, според напътствията на Министерство на финансите, не са планувани разноски за дофинансиране на делегираните от страната действия. Община Ловеч е спазила периода за зареждане на бюджетната прогноза, като тя е заредена и утвърдена в Инженерингова стопанска организация на 14.09.2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР