Общинските съветници в Кюстендил в четвъртък не одобриха предложение кметът

...
Общинските съветници в Кюстендил в четвъртък не одобриха предложение кметът
Коментари Харесай

Общинските съветници в Кюстендил не одобриха 8490 лв. заплата за кмета

Общинските съветници в Кюстендил в четвъртък не утвърдиха предложение кметът Огнян Атанасов да получава над 8000 лв. заплата, оповестява БНР. 

След бурни разногласия от 38 съветници 16 гласоподаваха " за ", петима - " срещу ", а 16 се въздържаха.

Според импортираната за разискване докладна бележка възнаграждението на кмета на общината би трябвало да бъде 90% от главната месечна заплата на министър. Стана ясно, че следователно кметът би трябвало да получава 8490 лв..

Съветниците обаче дефинираха какво ще бъде възнаграждението на ръководителя на Общинския съвет. Той ще получава 90% от заплатата на кмета, когато тя бъде гласувана на последващо съвещание.

Не съумяха да дефинират и личните си хонорари.
 Кюстендил избра нов кмет след 16 години ръководство на Петър Паунов
Кюстендил избра нов кмет след 16 години ръководство на Петър Паунов

Огнян Атанасов от " Партия на Зелените " печели 68, 24% от гласовете

Председателят на Общинския съвет Димитър Велинов означи, че най-голямата антикорупционна процедура е положителното заплащане. Също по този начин той предложи процентът на кметската заплата да бъде понижен на 80%, само че и това предложение не беше признато.

" Кюстендил е с най-ниско приблизително заплащане от регионалните градове в страната. За мен не е редно от морална позиция. При 1400 лв. междинна заплата ", уточни самостоятелният консултант

Според Михаела Крумова (ГЕРБ), би трябвало добре да се намерения по повод на кметската заплата, възнагражденията на чиновниците в администрацията и тези в общинските предприятия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР