Общинските съветници в Бургас подкрепиха предложението на кмета Димитър Николов

...
Общинските съветници в Бургас подкрепиха предложението на кмета Димитър Николов
Коментари Харесай

Общинските съветници подкрепиха искането за делба на пустеещ терен в центъра на Бургас

Общинските съветници в Бургас поддържаха предлагането на кмета Димитър Николов да се пристъпи към подялба със съсобствениците в парцела , ситуиран в идеалния център на града, именуван от бургазлии " дупката ".

По време на днешното съвещание на локалния парламент стана ясно, че администрацията е съумяла да придобие над 90 на 100 от собствеността на целия парцел. С днешното си решение общинските съветници поддържаха разновидността да се пристъпи към подобен тип подялба, при която лицето към площад " Тройката " остава за общината.

" Цялата тази сага мина през главата ми през последните 15 години. Искам да ви кажа като кмет и началник на тази администрация какво имаме дотук. Оттук нататък това, което ние сме извоювали като администрация, е във вашите ръце.

Делете го. Не го делете. Вдигайте цените. Сваляйте цените. Завеждайте каузи. Нямаме никакви искания. Но първо желая да благодаря на Златина Георгиева и целия екип на правната ни дирекция, който тя управлява.

На всички наши млади адвокати, с които се чудехме да завеждаме или да не завеждаме тези каузи. Защото имаше извънредно висок риск, в случай че Община Бургас заведе тези каузи и бави построяването на ГУМ или мол на това място, за който частна компания е превела почт и 4 милиона лв. , влезнали по сметки на Общината преди 17 години.

И загубвайки тези каузи, щяхме да сложим общината пред извънредно висок риск да заплаща повече от 10 милиона лв. неустойки за това, че стопира едно капиталово желание ", сподели кметът на Община Бургас Димитър Николов пред съветниците по време на днешното им постоянно съвещание.

Предстои правене на текст за конвенция с останалите притежатели за систематизиране на терена, който обгръща съвсем 11 декара. Преди кметът да я подпише, е нужно последващо решение на локалния парламент, който да я утвърди. 

Припомняме, че до 2007 година Община Бургас притежаваше дребна част от парцела. При встъпването си в служба Николов изиска смяна в позицията на Общината във водения тогава правосъдния развой, за отбрана правото ѝ на благосъстоятелност.

Вследствие на това тя съобщи независими права във връзка с собствеността и оспори претенциите на частните притежатели в парцела. Днес, 16 години по-късно, администрацията е притежател на по-голямата част от терена. 

Четири са юридическите лица с права, добити от притежатели на реституирани парцели . В момента Община Бургас е във втората фаза на делото за подялба, в която за всеки един от съсобствениците се обособяват независими парцели.

Изработено е умозаключение на сложна съдебно-техническа експертиза от движимости лица, назначени от съда, които оферират няколко разновидността за подялба и стойност на парцела. Заседанието, на което ще бъде обсъждано заключението на движимостите лица, е планувано за 5 юли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР