Общинските съветници в Бургас одобриха предложението на кмета Димитър Николов

...
Общинските съветници в Бургас одобриха предложението на кмета Димитър Николов
Коментари Харесай

Обновяват осветлението в 4 района на Бургас

Общинските съветници в Бургас утвърдиха предлагането на кмета Димитър Николов за възстановяване на осветлението в няколко региона на морския град. Това оповестиха от общината.

За задачата е направен план, с който да се кандидатства за обезпечаване на външно финансиране по Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България.

Основната цел на плановото предложение е да се увеличи енергийната успеваемост на системата за външното изкуствено осветяване посредством софтуерното ѝ обновяване и рационализация в 4 региона. Това са жилищните комплекси " Славейков ", " Лазур ", " Зорница " и Централна Градска Част.

Инвестицията ще докара до възстановяване на енергийните характерности , като се реализира минимум 30 % икономисване на първична сила. Едновременно с това доста ще бъде усъвършенствано равнището на осветеност по кварталните улични мрежи, твърдят от Община Бургас.

Предвидените действия включват цялостна замяна на съществуващите осветителни тела с нови високоефективни източници на светлина, които имат нараснали експлоатационни характерности и нараснала успеваемост - светодиодни (LED) осветители от последно потомство. С плана ще бъде надградена и автоматизираната система за ръководство и надзор на уличното осветяване в посочения обсег. Той е в унисон със заложения в Програмата за демографско развиване на Бургас стратегически приоритет за обезпечаване на ефикасна и добра среда за живеене.

Максималната стойност на плановото предложение е до 2 000 000 лв..

Съгласно изискванията за кандидатстване, Община Бургас се задължава за интервал от 5 години след привършване на плана да прави годишни вноски във Фонда за декарбонизация. Условия и ред за това ще бъдат уредени с в допълнение съглашение.
 Столична община се заема със занемареното осветяване в парковете
Столична община се заема със занемареното осветяване в парковете

Именно най-посещаваните от тях ще бъдат първите с сменено и актуализирано осветление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР