Общинските съветници решават дали възпитаниците на столичните 32-ро и 18-то

...
Общинските съветници решават дали възпитаниците на столичните 32-ро и 18-то
Коментари Харесай

Решават дали училищните автобуси да са част от градския транспорт на София сутрин

Общинските съветници вземат решение дали възпитаниците на столичните 32-ро и 18-то учебно заведение да отиват на учебно заведение с. Това ще се случи през днешния ден (14.01.21 г.), когато ще се организира следващото им онлайн съвещание, само че първо за 2021 година, съобщи кореспондент на БГНЕС. По този метод общината ще бори трафика и мръсния въздух.
Идеята е учебните рейсове да бъдат част от градския превоз в столицата, само че в границите на един час заран ще се движат отвън нормалните си направления. Целта е по-малко коли. В началото, учениците ще се возят гратис. Автобусите обаче, ще пътуват единствено в посока към учебните заведения. Връщането на децата не е планувано.
 Пилотна услуга: Общински учебен рейс в две учебни заведения в София Пилотна услуга: Общински учебен рейс в две учебни заведения в София
От 2021 година, в границите на два следващи месеца, родителите на деца от 1-ви до 4-ти клас в 18 СУ „ Уилям Гладстон ” и 32 СУ &...
По време на съвещанието ще бъде подложена на гласоподаване Стратегия за сигурност на Столичната община за годините от 2021 година до 2027 година В нея е планувано да се разшири постройката на Оперативния дежурен център както и до 2022 година всички детски градини и учебни заведения да имат видеонаблюдение . Едновременно с слагането на повече камери в образователните заведения е заложено и да продължи построяването на видеонаблюдение в обществени домове, паркове, подлези, градини и детски площадки. От документа излиза наяве още, че 3019 камери наблюдават за реда в София. С 1011 пък камери се следят обществени площи, включително булеварди, площади, пешеходни зони, паркове, детски площадки. От тях 42 са с опция за различаване на регистрационни номера на колите.
В тактиката е залегнало да продължи преструктурирането на “Общинска полиция ” с оглед увеличение на броя на служителите на реда, които да работят директно по запазване на публичния ред . За реализирането на задачите на тактиката се планува до 40 000 000 лв. за целия интервал, което прави към 5,7 млн. лв. годишно. Друга точка в дневния ред се отнася за изваждането на част от пътищата, за които сега водачите би трябвало да имат винетка. Такъв образец са Банкя, Владая, Долни Богров, Панчарево и други.
Общинските съветници ще одобряват доклада на " Топлофикация – София " и ще се срещнат с, който планува и неговото излекуване. Според вносителите на отчета Николай Стойнев и Стефан Марков, предприятието би трябвало да разшири своята активност и да извърши бизнесплан, който да му подсигурява резистентност и развиване през идващите пет години. Предложението за излекуване е направено. Докладът преглежда два съществени разновидността за бъдещето на " Чистота Искър ", като при първия се резервира досегашният главен предмет на активност - сметосъбиране и транспортиране на боклуци. Прогнозата при този проект е, че това ще докара до затихващи функционалности на сдружението. Вторият вид планува увеличение на потенциала и разширение на дейностите като разчистване на реки и речни корита и премахване на боклуци, и разчистване на канали за отпадъчни води, разделно събиране, събиране, преправка и оползотворяване на едрогабаритни боклуци, поддържане и рекултивация на депа, създаване на планове в региона на екологията. Бизнеспланът планува още към дейностите да се добави строителство, разчистване и поддържане на паркове и зелени площи, на спортни площадки, в това число залесяване, озеленяване и производство на компост.
Предстои да се одобряват и промени в Наредбата за реда и метода за осъществяване на публични разисквания в региона на пространственото развиване и устройството на територията на Столична община поради рестриктивните мерки, които постанова епидемията. Те ще разрешат разискванията да се вършат онлайн. От идната седмица общинските съветници на Столичен общински съвет минават към напълно електронна среда на съвещанията и в непрекъснатите комисии. Тази седмица е последната, в която ще се вършат поименни инспекции и гласоподаване на съвещанията. В първа и втора зала на СОС, където се организираха съвещанията на комисиите към този момент са инсталирани камери, тъй че и при връщане в постройката на " Московска " 33 ще продължи излъчването на съвещанията.
 Прокуратурата стартира бързо произвеждане за ръководство на учебен рейс след приложимост на алкохол Прокуратурата стартира бързо произвеждане за ръководство на учебен рейс след приложимост на алкохол
Районната прокуратура в Силистра управлява бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс, откакто през вчерашния ден, 18 ю...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР