Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до СОС за избор

...
Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до СОС за избор
Коментари Харесай

ВМРО: „Красно село“ е заложник на политическия инат


Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация внасят предложение до СОС за избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион „ Красно село “

Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация внасят предложение до Столичния общински съвет за избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион „ Красно село “. Правомощията на определения 2019 година кмет от „ Демократична България “ – Росина Станиславова, бяха прекъснати заради открит спор на ползи. СОС не съумя да избере кмет нито на 9-и, нито на 16-и март. Почти месец регионът стои действително без кмет и без ръководство. ГЕРБ и Българска социалистическа партия одобриха неуместно решение, с което разпореждат на столичния кмет Фандъкова да дефинира един от заместник-кметовете на „ Красно село “ за кмет. Такава заповед няма, а евентуално няма и да има. Според Вътрешна македонска революционна организация сходно решение е безусловно нелегално и е ясно, че няма да създаде резултат.

Вътрешна македонска революционна организация - София преди седмица изведе формула за излизане от обстановката – след неуспеха да бъде определен един от тримата заместник-кметове на „ Красно село “, следва да се продължи процедурата, показват те.

„ Съгласно Закона за локалното самоуправление и локалната администрация при избор на кмет на община може да бъде определен и общински консултант. След като СОС не съумя да избере заместник-кмет, по прилика може да се продължи към този момент с избора на общински консултант. Тук към този момент идват и политическите причини. Предложението на Демократична България за господин Борис Милчев беше отхвърлено заради неуместност на предлагането. Логиката сочи, че Демократична България би трябвало да получат опция да излъчат собствен представител за кмет, само че не кой и да е. Гражданите през 2019 година взеха решение да бъдат ръководени от тази политическа коалиция. Оттук въпросът е не дали, а кого да излъчи Общинският съвет. Смятаме, че на този стадий единствената кандидатура от Демократична България, която може да събере поддръжка, е тази на ръководителя на групата им в СОС – инж. Грети Стефанова (ДСБ). Ето и няколко аргумента – била е заместник-кмет на регион „ Красно село “, водач на политическата група на Демократична България в СОС, най-възрастният общински консултант в СОС “, гласи предлагането на Вътрешна македонска революционна организация.

„ Редно е най-голямата политическа група в СОС – тази на ГЕРБ, да поддържа тази кандидатура, а не да продължава с политиката напук, която заплашва да блокира тотално регион „ Красно село “, упорстват патриотите.

„ Тъй като действително трета седмица Общинският съвет не може да излезе от обстановката, внасяме предложение с план за решение, като с изключение на избор на кмет на региона, от Вътрешна македонска революционна организация предлагаме и настояваме да се включат още две решения:

-   Възлагане на цялостна финансова инспекция на регион „ Красно село “ за метода и реда, по който са харчени средствата от бюджета за интервала 2019-2023 година;

-  Предоставяне на всички материали и информация за всички спрени административни производства в региона, в това число по заявки, тъжби и сигнали на жители.

От Вътрешна македонска революционна организация призоваваме останалите политически групи за разсъдък и разговор и в последна сметка да бъде взето компромисно решение, което оптимално да отразява настройките и волята на гласоподавателя от есента на 2019 година “, споделят още от Вътрешна македонска революционна организация.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР