Общинските съветници от Ветово за втори път проведоха заседанието си

...
Общинските съветници от Ветово за втори път проведоха заседанието си
Коментари Харесай

Общинските съветници от Ветово блокираха пътя Русе-Варна

Общинските съветници от Ветово за повторно организираха съвещанието си на пътното платно в символ на митинг поради разрушената общинска пътна мрежа. Този път те блокираха основния път Русе - Варна при разклона за село Писанец. Основен ремонт на третокласните пътища в региона не е осъществяван от 30 години, а проблемите се задълбочават и поради интензивния трафик на тежкотоварни коли.

След като през септември сесията на Общинския съвет беше на пътя Ветово - Глоджево, през днешния ден съветници и жители извиха протестно хоро на основния път за Варна. След диалози с регионалното пътно ръководство, към този момент е почнало изкърпване на 8 км от Ветово до Глоджево, планува се козметичен ремонт и на други сектори преди зимата. Хората обаче упорстват за главен ремонт, защото от опит знаят, че запълнените дупки още веднъж ще се отворят.

Тансел Солаков: Инструктор съм, всеки ден пътувам по този лунен пейзаж, който е мъчно да се назова път. Всеки месец коригирам колата си.
Д-р Мехмед Мехмед, ръководител на Общинския съвет - Ветово: Поради влошеното положение на този път по посока Кубрат прекъснаха контакти, бизнес връзки с община Кубрат. В община Кубрат е най-близката болница. Целта на днешното съвещание е да накараме способените органи този път да бъде включен за идната година в програмата за главен ремонт.
От Агенция пътна инфраструктура обявиха, че следващата година е плануван ремонт на 13 км от пътя Писанец- Ветово - Сеново.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР