Общинските съветници от Съюз за Пловдив“ гласуваха против въвеждането на

...
Общинските съветници от Съюз за Пловдив“ гласуваха против въвеждането на
Коментари Харесай

„Съюз за Пловдив“: Платеното паркиране на парче ще донесе конфликти и хаос

Общинските съветници от „ Съюз за Пловдив “ гласоподаваха срещу въвеждането на платеното паркиране в кварталите на града под тепетата, макар че препоръчаните от общинската администрация критерии за 20 лева наем на новите открити паркинги в шестте региона бе признато от ръководещото болшинство.

Председателят на групата старейшини от „ Съюз за Пловдив ” Дани Каназирева уточни най-малко три аргументи, заради които разпоредбите за реда на това паркиране би трябвало да бъдат отхвърлени. „ Първо, разпродаването на паркиране на парче е незаслужено – критериите са противоречиви и единствено ще вкарат във война съседите. Второ, не е почтено общината да събира повторно пари за потребление на кварталните паркинги, откакто един път е принудила хората да платят най-високия налог МПС в България – нали парите от този налог трябваше да отиват тъкмо за улици и паркинги? Третата причина е най-важната – паркирането на парче няма да реши казуса, тъй като просто местата стават все по-малко спрямо искащите “, стимулира се съветничката от „ Съюз за Пловдив “.

Дани Каназирева упрекна управлението на общината, че не търси трайно решение на казуса, а единствено гледа по какъв начин да събира повече пари от пловдивчани. Тя напомни, че общината не е построила нито един нов паркинг, а обещаните многоетажни паркинги се трансфораха в следващото неизпълнено заричане. „ Каква столица на културата, какъв център на туризма?! Вие не можете да осигурите спокоен живот на хората в Пловдив, а сте тръгнали да каните още хора тук. Община Пловдив се държи като най-обикновен търгаш – разпродава наред всички общински терени, по този начин усилва недостига на местата за паркиране, с цел да може след това непрестанно да усилва цената за тези места “, изясни Каназирева.

„ Съюз за Пловдив “ посочи още една причина, с цел да гласоподава срещу наредбата за паркирането на парче – въведените критерии дискриминират хората, които карат лизингови коли, и дават преимущество единствено на притежателите. „ Това е удар против най-активните пловдивчани, които не са извадили пари вкупом от някоя скица, а изплащат всеки месец с труда си своите коли. Сега община Пловдив обръща тил навръх тези хора, от които чакаме да движат стопанската система на града напред “, обясниха от „ Съюз за Пловдив “. Дани Каназирева уточни пред общинските съветници кое е трайното решение – общината да спре да разпродава терените си, да влага получените пари от налог МПС в общински безвъзмездни паркинги и да се отнася с почитание към пловдивчани.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР