Общинските съветници от “Продължаваме Промяната – Демократична България в Пловдив

...
Общинските съветници от “Продължаваме Промяната – Демократична България в Пловдив
Коментари Харесай

След Римския стадион, Пловдив ще си иска и Панаира от държавата

Общинските съветници от “Продължаваме Промяната – Демократична България ” в Пловдив приканиха Община Пловдив и пловдивчани за полагане на общи старания за налагане на сполучлив образ на Панаира и превръщането му в привлекателен център за бизнеса, откакто страната успее да си възвърне собствеността.
Съветниците припомниха историята на Панаира и извънсъдебни борби за недопускане на скритата приватизация на Пловдивския панаир, които се водят към този момент повече от 2 години. И са безапелационни, че Панаирът би трябвало да резервира своята съществена активност.
“Пловдивският панаир би трябвало да бъде непокътнат като национално благосъстояние и да се развива. Очакванията на бизнеса, промишлеността и пловдивчани са Панаирът да резервира своята съществена активност, най-сетне да проработи дейно и палатите да се изпълнят с хора и изложители, както в най-силните му години ”, съобщи общинският консултант от “Да, България ” Веселина Александрова.
“Изразяваме своята голяма вяра за същинско партньорство сред община Пловдив, страната и частните акционери, което още веднъж да сложи България на международната карта с величието на жив и цъфтящ Пловдивски панаир и имаме вяра, че в тази зала ще намерим единодушие по тази историческа опция ”, заключи Александрова.
Ето цялостния текст на декларацията:
Бъдещето на Пловдивския Панаир е от основно значение за Пловдив и българската промишленост
В тази зала и по пловдивските площади към този момент над две години се водят извънсъдебни борби за недопускане скритата приватизация на Пловдивския панаир. Водехме ги с всички законови средства, с които разполагат съветници и жители. В нея към този момент се включи и държавата  и утрешният ден е извънредно значим миг от тази борба – на следващия ден ще се организира съвещанието по делото, заведено от министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, с което се цели връщане на варненските акции от Панаира назад на страната.
Пловдивският панаир е една от емблемите на Пловдив и на българската стопанска система от десетилетия и освен би трябвало, само че и може да се развива като подобен. Когато беше приватизиран преди години, никой от нас не си е представял опцията той да бъде напълно премахнат от икономическия и публичния живот в града ни. Видимо е неефективното ръководство на сдружението през последните години и опитите за прикрито дефинитивно преодоляване на Панаира, толерирано също по този начин дълги години посредством безучастие. Пловдивският панаир обаче би трябвало да бъде непокътнат като национално благосъстояние и да се развива. Очакванията на бизнеса, промишлеността и пловдивчани са Панаирът да резервира своята съществена активност, най-сетне да проработи дейно и палатите да се изпълнят с хора и изложители, както в най-силните му години.
Развитието на Международен панаир Пловдив, връщането на неговия цялостен потенциал и привличането на интернационалните сътрудници за първи път са основен приоритет и за държавното управление и страната. В средата на юли беше предявен иск за признание на собствеността на страната върху 29% от акциите, които Община Варна опита с апорт да съобщи в частни ръце. Към сегашния миг и вписването на апорта в Търговския указател е спряно, и е натрапен запор над тези акции, до момента в който не завърши делото за собствеността им.
Министерството на стопанската система и промишлеността създаде и тактика за развиването на Панаира, съгласно която той би трябвало да проработи още веднъж на цялостен потенциал и да притегля нови интернационалните сътрудници.
Водихме над две години борби на локално равнище – съветници и жители, водеха се борби и във Варна. Сега страната в лицето на министъра пое борбата, а нашият фокус – на нас в тази зала и на пловдивчани, би трябвало да е ориентиран към полагане на общи старания за налагане на сполучлив образ на Панаира и превръщането му в привлекателен център за бизнеса, откакто страната успее да си възвърне собствеността.
Изразяваме своята голяма вяра за същинско партньорство сред община Пловдив, страната и частните акционери, което още веднъж да сложи България на международната карта с величието на жив и цъфтящ Пловдивски панаир и имаме вяра, че в тази зала ще намерим единодушие по тази историческа опция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР