Общинските съветници от групите на ГЕРБ-СДС и Патриоти за София

...
Общинските съветници от групите на ГЕРБ-СДС и Патриоти за София
Коментари Харесай

Предлагат градския транспорт в София да е безплатен за украински бежанци

Общинските съветници от групите на ГЕРБ-СДС и " Патриоти за София " внасят предложение до Столичния общински съвет (СОС) бежанците от Украйна да могат да употребяват гратис обществения градски превоз в София против документ за идентичност, оповестиха от пресцентъра на Съвета.

Мярката ще се ползва три месеца. Предложението е част от ограниченията, които Столичната община предприе от първия ден на войната в Украйна в помощ на хората, които търсят избавление у нас.

Групата на ГЕРБ-СДС и районните кметове на ГЕРБ ще купят и дарят 100 месечни абонаментни карти за всички линии на украински неправителствени организации за техни доброволци в София като израз на съпричастност и поддръжка за напъните им.

Миналата седмица бе подкрепено и предлагането на кмета Йорданка Фандъкова за разпределяне на 300 000 лева от бюджета на Столичната община, за оказване на помощ на от ден на ден бягащи дами, деца и възрастни хора от Украйна. Средствата ще бъдат ориентирани към към този момент основаната организация за напредване, настаняване и прехрана на търсещите протекция в София, оповестяват от СОС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР