Общинските съветници от групата на ВМРО Стефан Послийски, Владимир Кисьов,

...
Общинските съветници от групата на ВМРО Стефан Послийски, Владимир Кисьов,
Коментари Харесай

ВМРО пита кмета за необезопасените шахти

Общинските съветници от групата на Вътрешна македонска революционна организация Стефан Послийски, Владимир Кисьов, Димчо Петров и доктор Иван Црънчев  изпратиха питане до кмета Здравко Димитров по отношение на положението на разпределителните шахти по тротоарите, употребявани от телекомуникационните оператори в Пловдив.

„ Получихме значително сигнали от заинтригувани и обезпокоени жители. Пловдивчани всеобщо се оплакват и обръщат към нас за подпомагане по отношение на обстоятелството, че същите тук-там са незащитени от липса на покривни капаци, а на другите шахтите са компрометирани в структурата си и основават причина за произшествия и риск за здравето и живота на жителите. “- обосновава се доктор Иван Црънчев.

Въпросите към кмета на Пловдив са:
1. Към сегашния миг кой общински надзорен орган реализира надзор по отношение на положението и сигурността на разпределителните шахти по тротоарите, употребявани от телекомуникационните оператори в Пловдив? Има ли подадени сигнали към Общинската администрация за неизправни такива уреди и незабавна потребност от ремонт на същите? При позитивен отговор да се даде информация по отношение на подхванатите от общината дейности в тенденция премахване на неизправностите по тяхната структура. Има ли и подадени към Общинската администрация сигнали за произшествия с потърпевши хора при прекосяване върху или наоколо с такива уреди, заради тяхната нередовност?
Старейшените на Вътрешна македонска революционна организация чакат отговорите на поставените  въпроси от кмета Димитров, тъй като съгласно тях обезпечаването на безвредна градска среда следва да е една от главните цели на всяка една локална власт.

Воеводите предлагат на администрацията на градоначалника да бъдат малко по-експедитивни в своите инспекции и отговори и припомнят, че към момента нямат отговор на питането им по отношение на неналичието на достъп до училищните  площадки през лятото. „ Учебната година стартира, а отговорът най-вероятно ще дочака за идващото лято, когато още веднъж казусът ще бъде настоящ. И както е споделил народът в невероятния си и автентичен фолклор: „ Кучетата си лаят, керванът си върви “. “- разяснява доктор Иван Црънчев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР