Общинските съветници от групата на ПП-ДБ - Спаси София в

...
Общинските съветници от групата на ПП-ДБ - Спаси София в
Коментари Харесай

Бонев за бюджета на София: Залагаме 200 млн. за довършване на метрото, строим 20 паркинга по кварталите

Общинските съветници от групата на ПП-ДБ - " Спаси София " в СОС показаха предложенията си за бюджета на София през 2024-а година на конференция, която се организира на паркинга на метростанция " Сливница ".

Бюджетът на София ще бъде прегледан на съвещанието на СОС през идната седмица, а от ПП-ДБ- " Спаси София " разясниха, че са подготвени да чуят и одобряват рационални оферти и от останалите политически сили.

" Събитието е проведено на метростанция " Сливница ", тъй като там се намира един незавършен от 20 години буферен паркинг ", изясни Борис Бонев от " Спаси София ".

" За първи път в бюджета на София, препоръчано от нас,има средства за довършването на паркинга.Защо? За да можем всички тези коли зад нас, цялата тази ужасна градска среда от тиня, от букулци,да бъде прекратена ", продължи Бонев, като добави: " Колите да намерят своето място в паркинга,зелените площи да бъдат зелени площи и за всички ползващи метростанцията, за всички възпитаници в учебното заведение, тук да има една естествена и добра градска среда ".

" 111 млн. лева са заложени за строителството на нови детски градини, учебни заведения и разширение на съществуващите ", разясни Бойко Димитров от ПП- Демократична България.

" Ние приказваме за над 200 милиона лв., които ще бъдат вложени за просветителната инфраструктура ", добави той.

По думите му средствата за просвета ще са над 4 млн лева, а над 500 млн лева са планувани за градския превоз. За всеки регион ще бъдат отделени по 200 хиляди лева, като жителите ще дефинират защо тъкмо да бъдат изхарчени.

" Средствата за непорочност ще бъдат увеличени с 10% ", уточни Емилия Ангелова от ПП- ДБ- " Спаси София ".

" Като първа стъпка, ние предлагаме нараствания с 1 милион и 200 хиляди за надзор. Това са спомагателни средства за столичен инспекторат, тъй че да има повече инспектори, надлежно повече инспекции и повече санкции.С 5 милиона усилваме и бюджета на предприятието за боклуци.Стана ясно, че предприятието би трябвало да се реформира и би трябвало да се подобрят индустриалните процеси. И не на последно място, 2024 е годината, в която би трябвало да се ревизират договорите със сметопочистващите компании ", сподели още тя.

" Част от тях изтичат през 2025-та, тъй че ние интензивно работим там, с цел да се засилят условията и в действителност да стартираме да виждаме обективно по какъв начин градът ни става по-чист ", заключиАнгелова.

С 10% ще бъдат увеличени и парите за озеленяване и облагородяване на зелените площи, а двойно повече ще са парите за районните администрации, планувани за озеленяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР